Öluffa

Säsongen 2017 är nu slut och vi ser framemot sommaren 2018.

Se filmen om 2017 års båtluffare här

Mytomspunna Saxholmen och Kalvön var nya destinationer 2017. Nytt var också att du kunde stanna till på en ö och åka vidare till nästa - Välkommen till Vänerhavet!

Stöten sommaren 2017

Åk med turbåten Stöten från Mastmagasinet ut till Vålösundsbryggan och ta en fika/lunch i Skärgården. Därefter kan du åka ut till Vålön för sol, bad eller bara ta en härlig promenad och sedan hoppa på turbåten hem till Mastmagasinet.

Mastmagasinet-Vålösundsbryggan-Vålön
Stanna på en hållplats, åk till nästa - allt för samma pris!

Vuxen: 60 kr 
0-19 år: 40 kr
Familj: 140 kr
 

På Vålöns östra sida finns Sandvikarna, en av Vänerskärgårdens finaste sandstränder med en lekplats som är omtyckt av barnfamiljer. Vålön - Kalvön - Sibberön hänger ihop med hjälp av broar och en fyra kilometer lång vandringsled. Längs stigen finns badvikar och klipphällar där du kan bada ostört medan du spanar ut över horisonten. Delar av Sandvikarna är tillgänglihetsanpassade med gångväg till badramp,anpassad toalett för rullstolsburna, grillstäder och informationstavla. Du får ta hunden med dig på Stöten. 

Båttur på Vänern sommaren 2017

Kliv på en båttur som tar dig ut på Vänerhavet, ta sikte mot en ö. Doppa fötterna, gå på upptäcktsfärd, bada, grilla och tälta. Här trivs alla åldrar. Upptäck en naturskön miljö omgiven av rent och klart vatten som till och med går att dricka utan rening mitt ute på sjön. Du kan även ta turbåten till Värmlands största stad Karlstad för shopping, museer och annat kul eller stanna vid kulturbygden Hammarö Lövnäs. Både buss, tåg och båtturer går tillbaka.

Vi rekommenderar dig att ta båten oavsett om solen skiner eller om det regnar då du antingen kommer till öliv med bad och vandring eller till storstadsliv. 

Bojorten

Bojorten

Under sommaren 2017 kunde du åka på piratturer med skattjakt, räkmackekryssningar, kryssningar med Trerätters meny och musikquiz-kryssningar.

Nu är Bojorten på väg att läggas i dockning inför nästa säsong.

I Kristinehamns stadsvapen återfinns en bild av en bojort, en från början nederländsk båttyp som under lång tid användes för att frakta tackjärn från Bergslagen till järnbruken runt om i landet. Några äkta båtar av den typen finns inte längre bevarade i Norden, men i Kristinehamn har man som ett EU- och arbetsmarknadsprojekt, konstruerat en sådan. -Båten heter Christine af Bro, är 29,5 meter lång och väger 130 ton.

Av säkerhetsskäl och för allas bästa tar inte Bjorten ombord hundar. Välkommen ombord.