Öluffa

Säsongen 2017 närmar sig. Inom kort kommer information om öluffa på Norra Vänern.

Stöten 

På Vålöns östra sida finns Sandvikarna, en av Vänerskärgårdens finaste sandstränder med en lekplats som är omtyckt av barnfamiljer. Vålön - Kalvön - Sibberön hänger ihop med hjälp av broar och en fyra kilometer lång vandringsled. Längs stigen finns badvikar och klipphällar där du kan bada ostört medan du spanar ut över horisonten. Delar av Sandvikarna är tillgänglihetsanpassade med gångväg till badramp,anpassad toalett för rullstolsburna, grillstäder och informationstavla. Du får ta hunden med dig på Stöten. 

 

Läs tidtabellen för Stöten 2016

Boka Kristinehamn Herrgårdscampingen - Vålösundsbryggan - Kristinehamn Herrgårdscamping

Boka Mastmagasinet - Vålösundsbryggan - Mastmagasinet

Tur & retur Mastmagasinet - Vålön

Boka Vålösundsbryggan - Vålön

Båttur på Vänern

Välkommen till Vänerlivet sommaren 2016. Kliv på en båttur som tar dig ut på Vänerhavet, ta sikte mot en ö. Doppa fötterna, gå på upptäcktsfärd, bada, grilla och tälta. Här trivs alla åldrar. Upptäck en naturskön miljö omgiven av rent och klart vatten som till och med går att dricka utan rening mitt ute på sjön. Du kan även ta turbåten till Värmlands största stad Karlstad för shopping, museer och annat kul eller stanna vid kulturbygden Hammarö Lövnäs. Både buss, tåg och båtturer går tillbaka.

Vi rekommenderar dig att ta båten oavsett om solen skiner eller om det regnar då du antingen kommer till öliv med bad och vandring eller till storstadsliv. 

Tidtabeller båtturer 2016 klara.

Öluffa med båtbuss 95

Säsongen går båten mellan 27 juni - 7 augusti. (I Kristinehamns turistguide 2016 har det smugit sig in ett oavsiktligt fel och det är dessa datum som gäller och inget annat.)

Öluffa ut på Vänerhavet till en Vänerö. Doppa fötterna, gå på upptäcktsfärd, bada, grilla, tälta, hiva upp en spann vatten och släck törsten. Ta sikte mot en ny ö. Du kan även ta båten till Värmlands största stad Karlstad för shopping, museer och annat kul eller stanna vid kulturbygden Hammarö Lövnäs. Både buss, tåg och båt går tillbaka. Turerna går till Karlstad, via Alvön, Långön, Rävön och Lövnäs (Hammarö).

Tillgänglighet: När Hulda lägger till med sidan går det att komma in med rullstol men när den lägger till med fören går det inte, vilket betyder att från Karlstad och Kristinehamn går det att gå ombord med rullstol. Du får ha hunden med dig ombord på Hulda men kom ihåg att det är den som har hunden med sig som ska visa extra hänsyn till sina medresenärer.

Läs tidtabell för Båtbuss 95 2016

Boka Båtbuss 95 Karlstad - Kristinehamn - Karlstad

Boka Båtbuss 95 Alvön från Karlstad eller Kristinehamn

Kliv på Bojorten

Sommaren 2016 kan du åka på pirattur med skattjakt, Vålösundskryssning, kryssning med Trerätters meny, musikquiz-kryssning, kryssning med musik eller tur mellan Kristinehamn - Karlstad - Kristinehamn. 

I Kristinehamns stadsvapen återfinns en bild av en bojort, en från början nederländsk båttyp som under lång tid användes för att frakta tackjärn från Bergslagen till järnbruken runt om i landet. Några äkta båtar av den typen finns inte längre bevarade i Norden, men i Kristinehamn har man som ett EU- och arbetsmarknadsprojekt, konstruerat en sådan. -Båten heter Christine af Bro, är 29,5 meter lång och väger 130 ton.

Av säkerhetsskäl och för allas bästa tar inte Bjorten ombord hundar. Välkommen ombord.

Läs tidtabell för Bojorten 2016

Se filmen om Kristinehamns skärgård