Gustafsviks herrgårdspark

En magisk herrgårdspark

Gustafsviks herrgårdspark har blivit ett populärt besöksmål i Kristinehamn med dess vackra miljö och rika kulturhistoria. Det är en härlig plats att besöka året runt.

Lyssna på Gustafsviks audioguide via appen StorySpot. Här får du höra berättelser från personer som har minnen från Gustafsvik, historier om personer eller händelser som påverkat platsen och berättelser som är anpassade för barn. Ladda ner appen och lyssna på berättelserna medan du går runt i herrgårdsparken. 

Besöksadress: Hjälmarsnäsvägen 2, 681 95 Kristinehamn

Ta bussen till Gustafsvik: Linje 60 mot Gustavsvik, turen är anropsstyrd och går enbart måndag-fredag. Ring  0771-32 32 00 för att beställa din resa (senast en timme innan avgång). Se turlistan här.
Ta taxi till Gustafsvik: Med Taxi Kristinehamn kan du åka från Kristinehamn till Gustafsvik för 260 kr (380 kr för stor bil, 5-8 pers).
Gå/cykla till Gustafsvik: Från Kristinehamns gästhamn, cykla/gå början av Järnleden förbi Konstmuseet, Stadsbondgården och Österviks kapell. Cirka 6 km.

Vid Gustafsviks herrgårdspark hittar du bland annat två rosa flygelbyggnader, magasin, ett växthus och en vacker park. Den västra flygelbyggnaden renoverades en gång under 1990-talet och sedan ytterligare en gång 2016 av Ernst Kirchsteiger i TV4s program Sommar med Ernst och Jul med Ernst. Den östra flygelbyggnaden har under 2018-2019 renoverats och idag står det två rosa, magiska flygelbyggnader på området. I den omtalade branden 1967 brann hela herrgårdsbyggnaden ner till marken.

“Det kändes som ett hus som stod på ett köksbord. Det fanns ingen gräns och nu har man en sådan vacker tavla som det här huset...”

- Ernst Kirchsteiger

Vill du arrangera ett evenemang, bröllop eller liknande på Gustafsvik? Vi på turistbyrån hjälper dig gärna och samordnar med entreprenörerna på Gustafsviks herrgårdspark för att hitta den bästa lösningen.

Vill du ha kontakt med entreprenörerna direkt: 
Nissebo Trädgård, nissebotradgard@gmail.com
Gustafsviks Trädgårdscafé, 079 329 06 44, gustafsvikstradgardscafe@gmail.com
Tant Anna, 070 77 44 603, info@tantanna.se
Christinehamns ridklubb, 0550-819 91, kansli@christinehamnsridklubb.se