Gustafsviks herrgårdspark

En historisk herrgårdspark

Gustafsviks herrgårdspark har blivit ett populärt besöksmål i Kristinehamn med dess vackra miljö och rika kulturhistoria. Det är en härlig plats att besöka året runt.

Lyssna på Gustafsviks audioguide via appen StorySpot. Här får du höra berättelser från personer som har minnen från Gustafsvik, historier om personer eller händelser som påverkat platsen och berättelser som är anpassade för barn. Ladda ner appen och lyssna på berättelserna medan du går runt i herrgårdsparken. 

Besöksadress: Hjälmarsnäsvägen 2, 681 95 Kristinehamn

Vid Gustafsviks herrgårdspark hittar du bland annat två rosa flygelbyggnader, magasin, ett växthus och en vacker park. Den västra flygelbyggnaden renoverades en gång under 1990-talet och sedan ytterligare en gång 2016 av Ernst Kirchsteiger i TV4s program Sommar med Ernst och Jul med Ernst. Den östra flygelbyggnaden har under 2018-2019 renoverats och idag står det två rosa, magiska flygelbyggnader på området. I den omtalade branden 1967 brann hela herrgårdsbyggnaden ner till marken.

“Det kändes som ett hus som stod på ett köksbord. Det fanns ingen gräns och nu har man en sådan vacker tavla som det här huset...”

- Ernst Kirchsteiger

Turistinformation i Östra flygeln under sommaren 2021. Öppet ons - sön kl. 11-16. Bildutställning och guidning av besökare samt roliga aktiviteter för barnen. Ponnyridning varje lördag. I sommar bedrivs dock inget café som de senaste åren. Infopointen kommer ha en liten kiosk med kaffe, dricka och glassförsäljning.