Stadsbondgården i Kristinehamn är en riktig favorit hos barnen

Barnens favoriter i Kristinehamn

I Kristinehamn finns massor av roligheter att hitta på för barnfamiljen. Här tipsar vi om en del!

Gillar barnen att pyssla?

Kristinehamns konstmuseum finns Konstasken, ett helt rum med färger, papper, tyger, pärlor och mängder av pyssel. Här kan föräldrarna ta del av konstutställningen medan barnen skapar sina egna konstverk. I museet finns även den italienska restaurangen Panncentralen - italienskt möte som serverar autentisk italiensk mat som pasta och pizza.

Ett land fullt av hoppborgar

Kristinehamn Arena finns inte bara simhallen Sannabadet utan på loven och vissa helger har Lek & Luft öppet. I ett 6000 kvm stort lekland gör barnen av med massa energi och får hoppa, studsa, springa och leka i hoppborgar, hinderbanor och rutschkanor. 

Träffa djuren på Stadsbondgården

Har du någonsin sett en alpacka? På Stadsbondgården vid Östervik får du träffa både alpackor, hästar, grisar, getter, får, höns, kaniner och katter.

Gokart-bana

Utmana hela familjen på ett race i gokart. Junior-gokarts från 7 år, passagerare från 4 år. Dubbelgokarts finns.

Trampa dressin med hela familjen

Har du åkt dressin någon gång? Det är en rolig utflykt för hela familjen där både lite äventyr och smak av härlig vildmarksnatur ingår i upplevelsen. 

Ta turbåten ut i skärgården

Med turbåten Stöten puttrar ni ut till Vålön, barnfamiljernas paradis med fina badstränder. Här finns även en 4 km lång vandringsled som kopplar ihop Vålön med Kalvön och Sibberön.

Kliv ombord på piratskeppet på skattjakt

Boka en pirattur och följ med piraten Mikaela Klumpfot och den övriga besättningen på skeppet Christine af Bro på en spännande skattjakt! Kanonskott utlovas.

Äventyrsminigolf på Herrgårdscampingen

Utmana familjen på en runda äventyrsminigolf på Kristinehamn herrgårdscamping. 

Barnens Gustafsvik

På sommaren har Gustafsviks herrgårdspark öppet och här finns även massor av kul att hitta på för barnen. Rid på trädjuren, hoppa balansgång mellan stubbarna, gå tipspromenad eller ta en tur med lådbilen. I den digitala guiden kan du även lyssna på historier om herrgårdsparken som är riktade till barn. Ladda hem appen Storyspot och sök på "Gustafsvik".

Lekplatser

Det finns många lekplatser i Kristinehamn. Vi rekommenderar speciellt den nyanlagda lekplatsen i skärgården (Vålösundsvägen) där det finns bl a klätterställning, rutschbana, gungbräda och gungor. Samt den centrala lekplatsen i Järnvägsparken med bl a ett lektåg, klätterställning och pingisbord.

Träffa alpackorna på Stadsbondgården
Träffa alpackorna på Stadsbondgården
Kliv ombord på turbåten Stöten som tar dig ut i Kristinehamns skärgård
Kliv ombord på turbåten Stöten som tar dig ut i Kristinehamns skärgård
Följ med piraterna på skattjakt i skärgården
Följ med piraterna på skattjakt i skärgården
Låt barnen busa loss på den nya lekplatsen i skärgården
Låt barnen busa loss på den nya lekplatsen i skärgården
Nej