Besöksnäringen

Besöksguiden

Inget är som det brukar och även under 2021 får vi tänka nytt. Vi arbetar för att få besökare att uppleva och upptäcka Kristinehamn och gör i år om turistguiden. Den byter namn till Kristinehamns besöksguide för att även hemestrare ska känna att guiden riktar sig till dem. Årets specialutgåva innehåller ingen vanlig annonsering. Som företag kan du finnas med i ett register, liknande tidigare radannons, för den symboliska summan 100 kr (plus 21 kr per kategori i sv utgåvan).
Länk till brevet: Kristinehamns besöksguide

TIPS

Richard Ek är ny ansvarig för kandidatuppsatskursen för studenterna som läser turismvetenskap på Karlstads Universitet. Det finns möjligheter att låta studenter arbeta med uppsatser baserade på idéer eller behov som kommer från externa organisationer och företag involverade i turism- och destinationsutvecklingsfrågor. 
Kontakta honom på mail richard.ek@kau.se så förmedlar han vidare idéer till studenterna så får vi se om någon nappar.

Aktuellt inkl be digital, värmlands besöksnäringsbarometer, Kristinehamns turismpris, jullovsjakten och stängd dörr till turistbyrån- julbrev till turismnäringen Kristinehamn dec 2020

Nu kan du få kostnadsfri individuell coachning med Compares metod Be Digital för att stärka ditt företags konkurrenskraft och skapa nya affärsmöjligheter genom digitalisering.

Få fler besökare genom att optimera digitalt - brev till turismnäringen Kristinehamn maj 2020

Corona Covid-19 

Riktlinjer från Visita ang. trygga restaurangbesökhttps://visita.se/app/uploads/2020/06/Tryggt-restaurangbes%C3%B6k.pdf
R
iktlinjer från Visita ang. trygg hotellvistelehttps://visita.se/app/uploads/2020/06/Trygg-hotellvistelse.pdf
R
iktlinjer från Visita ang. trygg campinghttps://visita.se/app/uploads/2020/06/Trygg-camping.pdf

 • Företagsjouren Närsam- Fredrik Mogren 0550-85867 eller fredrik.mogren@naringslivssamverkan.se
  För mer info samt regional rådgivning för företag se sidan nedan på kristinehamn.se.

 • Information för företagare från Kristinehamns Kommun och Närsam. Denna sida uppdateras kontinuerligt:
  https://www.kristinehamn.se/foretagare/information-till-foretagare-om-corona/
 • Information för företagare från Visit Värmland ang. Corona:
  http://www.visitvarmland.org/sv/corona
 • Tidningen "Besöksliv" som drivs av Visita. Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen och en medlemsorganisation i Svenskt Näringsliv. Här finns artiklar inriktade på besöksnäringen.
  https://www.besoksliv.se/

Olika regionala företagsstöd:

Inför hösten vill vi lyfta att företag i Kristinehamns besöksnäring har möjlighet att söka stöd från Region Värmland, bland annat omställningscheckar. De kan användas till insatser för att utveckla nya nischer, affärsområden eller samarbeten. Sök senast 30 september – https://regionvarmland.se/utveckling-tillvaxt/projektmedel/regionala-foretagsstod/omstallningscheckar/
Mer info kan du också få vid en digital träff som anordnas av Visit Värmland nu på onsdag 2 september kl 10-11. Se https://www.visitvarmland.org/sv/digital-traff-kring-insatser-och-omstallning
Andra former av företagsstöd är internationaliseringscheckar eller digitaliseringscheckar. Se länkar:

Nytt kulturstöd 2020-10-15:

Kulturrådet fördelar 881 miljoner kronor ur regeringens nya krisstöd till kulturen. Stödet är uppdelat i två bidrag, varav det första omfattar inställda och uppskjutna kulturevenemang i Sverige till följd av covid-19 och öppnar den 15 oktober.
OBS!! Första utlysningens ansökningsperiod stänger redan 27 oktober!
https://www.kulturradet.se/krisstod-till-kulturen

Nyhetsbrev från Kulturförvaltningen 2020-10-20:

Det här nyhetsbrevet kommer att handla enbart om bidrag, såväl kommunala som regionala och statliga. När det gäller kommunala bidrag innehåller nyhetsbrevet dels en påminnelse om att söka verksamhetsbidrag inför nästa år, dels information om ett nytt och tillfälligt omställningsbidrag till föreningslivet. Båda dessa bidrag har sista ansökningsdag 1 december. 

Läs nyhetsbrevet här

Pressmeddelande om tillfälligt bidrag för föreningslivet i Kristinehamn 2020-10-22:

Detta är ett lokal bidrag som ska sökas senast den 1/12-20.

Läs pressmeddelandet här

Tips:

 • Från och med 25/3 får du som har uteservering öppna den istället för 1/4.
 • Företaget StickyBeat bjuder på en timmes gratis konsulttid för alla värmlandska företag att hitta nya möjligheter till utveckling i dessa tider. Läs mer på deras FB:
  https://www.facebook.com/stickybeat/
 • KLTV erbjuder företag att informera kostnadsfritt på deras lokal-TV kanal. Kontakta Arne på 070-3815160 eller arne@kltv.se för mer infoÄr du verksam inom besöksnäringen i Kristinehamn? Då har du kommit rätt!

Här kan du som är verksam inom besöksnäringen i Kristinehamn ta del av information. 

Här kommer vi att uppdatera med statistik, pressmedelanden, besöksplanen och vad som är på gång i Kristinehamn. Du kan även anmäla ditt evenemang till vår evenemangskalender här.

Har du några frågor, kontakta oss!