Kalendarium

Här nedan kommer de aktuella utbildningar, konferenser och andra möten som är av intresse för dig som jobbar med besöksnäring i Kristinehamn.

Pågående – till 31/7: Förslag från näringen ang. verksamhet i Parkmagasinet (Ölme Diversehandel)

Nu har processen påbörjats för att utveckla besöksmålet i Kristinehamns stadspark kring Ölme museala diversehandel. Kristinehamns kommun har publicerat en RFI (Request for Information) inför upphandlingen av Ölme museala diversehandel, som är öppen att besvara fram till och med sista juli. Syftet är att utveckla besöksmålet i stadsparken och inhämta idéer från näringen om vilken verksamhet de ser skulle kunna bedrivas i lokalen, kopplat till den gemensamma besöksplanen och dess uttalade profilområden. Läs hela press infon här

Pågående – Augusti: Kampanjen #LoveKristinehamn

Under sommaren 2020 genomförs kampanjen Love Kristinehamn där vi vill ha in kristinehamnarnas bilder och berättelser från deras favoritplatser i Kristinehamn. Deltar man i kampanjen har man chansen att vinna en övernattning på någon av Kristinehamns fina boendeanläggningar. Läs mer om kampanjen här

Pågående – Oktober: Be digital - kostnadsfri digital rådgivning.

Just nu erbjuds företag i Värmland en unik möjlighet att få kostnadsfri digital rådgivning fram till oktober 2020. Tillsammas tar vi reda på vad just ditt företag behöver för att lyckas med den digitala resan. 
Anmälan och mer information: https://be-digital.se/kontakt

- Framflyttad 26/3 Kristinehamns Besöksnäringsdag 

Besöksnäringsdagen flyttas fram. Vi återkommer med nytt datum längre fram och håller även nomineringar till priset öppet till dess vi har bestämt nytt datum. Läs mer om Besöksnäringsdagen, ceremonin och nomineringen!

- Konferens Friluftsliv 30/9

Under 2021 kommer Naturvårdsverket tillsammans med Svenskt Friluftsliv att genomföra en nationell kampanj för friluftsliv. De vill med detta få med sig så många aktörer som möjligt för att under hela 2021 utföra aktiviteter med frliuftslivet i fokus. Detta ska sedan i förlängningen leda till att fler utövar friluftsliv. 30 september 2020 kommer de hålla i en konferens (om folkhälsomyndighetens riktlinjer tillåter det). Till denna kommer aktörer som bedöms vara viktiga för kampanjens genomförande i Värmland att bjudas in. Det kan vara företag med inriktning mot friluftsliv såsom naturturism/naturguidning och liknande. Läs mer om kampanjen här.

- Nytt datum 8-9/10 Vänertinget 

I år hålls Vänertinget på Teatern i Vänersborg. Temat för Vänertinget 2020 är "Mat och dryck kring Vänern" och alla föreningar, organisationer och företag som är intresserade av Vänern är välkomna. 
Se hela programmet för Vänertinget här.
Anmäl dig till Vänertinget här.

Nytt datum konferens Outdoordestination Vänern 20/10

Fokus blir på en hållbar utveckling av naturturism och friluftsliv på, vid och omkring Vänern. Dagen kommer vara fylld med inspirerande exempel utifrån och på pågående arbeten i Vänerområdet. Här hittar du inbjudan till 20 oktober

Nytt datum "Besöksservice nu & i framtiden" 18-19/11

Rådet för besöksservice planerar för fullt. Mer info och länk till anmälan kommer efter sommaren. Håll utkik.

De vill även påminna er om att sprida möjligheten att nominera den ni tycker ska vinna pris för bästa värdskap inom besöksservice! De vill med det här priset uppmärksamma auktoriserade Turistinformationer och InfoPoints som gör det där lilla extra för sin destination, ligger i framkant vad gäller innovativt tänkande och/eller genom material och service markerar en stolthet över sin destination.
Priset för årets bästa värdskap inom besöksservice delas ut på årets konferens ”Besöksservice i framtiden” 18-19 november. Så nominera nu Turistinformationer eller InfoPoints via ett formulär på Visitas hemsida: https://visita.se/turistinformatio…/radet-for-besoksservice/