På gång

Kristinehamns skärgård

Samannonsering

Varje år ger vi möjligheten till företag inom besöksnäringen att vara med och samannonsera i olika tidningar och magasin, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Detta gör vi för att vi genensamt ska kunna stärka varumärket Kristinehamn. Kolla in alla erbjudanden här.

Kristinadagen

Frukostworkshop inför Kristinadagen för företagare, butiksmedarbetare eller föreningsaktiva, 21 maj kl. 08.00 - 10.00 på Oliveriet, Kungsgatan 48. Anmäl dig senast 17 maj till turist@kristinehamn.se eller 0550-881 87 för att delta.

24 juli firar vi Drottning Kristinas namnsdag och Kristinadagen. Årets tema är återvunna kläder och vår vision för dagen är aktiviteter som loppis, klädinsamling, workshops, batikfärgning, docktillverkning, modevisning och utställning av återvunna kläder.

Har du några idéer på aktiviteter eller vill medverka själv, hör av dig till oss!

Smaka på Värmland

Smaka på Värmland är Värmlands störska matfestival och fokuserar på närproducerad och bra mat. Här kan du träffa regionens matproducenter, provsmaka och handla samtidigt som du kan bli inspirerad av det händelserika scenprogrammet. Under 2018 besökte 8000 personer matfestivalen och på scenen kunde du bland annat se tävlingen årets gröna minikock/mästerkock, Matlagning och föreläsning om Vänerfisk och Carl Jan Granqvist. 

Är du en matproducent och är intresserad av att ställa ut, vara med på scenen eller hålla i en kortkurs? Eller kanske är du ett större företag som vill vara samarbetspartner? Hör av dig till Kristinehamns turismenhet som projektleder matfestivalen på Gustafsviks herrgårdspark i Kristinehamn.

Gustafsviks julmarknad

Varje år arrangeras en julmarknad på Gustafsviks herrgårdspark, här kan du gå runt bland utställare både i magasin, flyglar och växthus, men även utomhus. Under 2018 hade julmarknaden över 70 utställare, gratisbussar från Karlstad och Kristinehamn samt ett scenprogram med Lucia, tomten, dans, sång och eldshow. Detta lockade under en solig, kall lördag cirka 5000 besökare.

Anmälan till julmarknaden är ännu inte öppen men har du några frågor kontakta oss på turistbyrån.