På gång

Kristinehamns skärgård

Välkommen på konferens Outdoordestination Vänern 19/3-20

Den 19 mars möts vi på Karlstad CCC mellan kl. 10.00–16.00 för att byta erfarenheter, diskutera förutsättningar och presentera möjligheter för hållbar naturturism runt Vänern. Dagen är fylld med inspirerande exempel utifrån och på pågående arbeten i Vänerområdet. Du kommer också att få ta del av aktuell kunskap och trender inom naturbaserad turism och friluftsliv. Inbjudan med konferensens talare och detaljerat program kommer lite längre fram, men boka gärna in dagen i kalendern redan nu. Här hittar du save the date

Kristinehamns Besöksnäringsdag 26/3

Ta chansen och träffa kollegor, bli inspirerad. Nyhet 2020 - nominera till Kristinehamns Turismpris.  Vem tycker du ska vinna Kristinehamns Turismpris 2020? Kristinehamns Besöksnäringsdag arrangeras i år den 26 mars på Herrgårdscampingen i Kristinehamn. Dagen är till för alla aktörer i besöksnäringen, att träffas och utbyta erfarenheter och kunskaper om hur vi gemensamt kan stärka Kristinehamn som destination. Mycket spännande händer inom cykelturism med arbete kring nya leder i Lake Vänern Grand Tour och Biking Värmland. Det blir ett inspirationspass och fokus på den tyska marknaden. Att få nya kunskaper och nätverka är grunden för ett gott samarbete inom turismen.
Läs mer om Besöksnäringsdagen, ceremonin och nomineringen!

Kristinehamn Summer Games 31/7-2/8

En ny cup startas av IFK Kristinehamn tillsammans med Luxcuper (som har många av arrangemangen i arenan under året). Det beräknas komma ca 700 övernattande deltagare och ca 100 lokala deltagare och utöver det föräldrar, syskon och andra som vill se barnen och ungdomarna.

Flatmästeskapet 8-9 aug 2020

Det årligen återkommande Flatmästerskapet är Europas i särklass största mästerskap för en specifik hundras. I snart 40 år har mästerskapet arrangerats och i augusti 2020 kommer det att hållas i vacker terräng på Niklasdamms gård i Kristinehamns kommun. I år är det Flatcoated rerieverklubbens Värmlandssektion som står för arrangemanget.  Terrängen varierar från skog, äng och vatten och lockar publik från hela landet.

OM FLATMÄSTERSKAPET
- För rasen Flatcoated retriever, c:a 500 tävlande hundar, både unga och gamla
- Ekipage från alla nordiska men även andra europeiska länder
- C:a 1000 besökare