25
okt

Blå Bergens Borduner

Kristinehamn
Folkmusikgruppen Blå Bergens Borduner ger konsert på Loftet i Ölme diversehandel i Kristinehamn.
Blå Bergens Borduner är en svensk folkmusikgrupp som fanns 1984–1995 och som återuppstod igen 2015. Gruppen bildades av Anders Norudde, Göran "Freddy" Fredriksson och Ulf Karlsson. 1987 blev även Stefan Ekedahl medlem. Man spelar traditionell, nykomponerad och nyarrangerad svensk folkmusik på sitt eget sätt. Det traditionella låtmaterialet har huvudsakligen sitt ursprung i Värmland, Närke och Dalarna. En huvudingrediens är den svenska säckpipan som Anders, Ulf och Stefan spelar.

1993 släppte Blå Bergens Borduner en CD-skiva med gruppens namn. Kort därefter splittrades gruppen. Flera av låtarna som spelades in på skivan är fortfarande populära på spelmansstämmorna i Närke och Västmanland. Blå Bergens Borduner var också en av de grupper som medverkade till att popularisera folkmusiken i Örebro län. Efter att gruppen återförenats 2015 släppte de ett nytt album med namnet "Inga kônstigheter". Med detta album lyckas Blå Bergens Borduner med bedriften att ha ett likadant omslag som på albumet från 1993, med den enda skillnaden att medlemmarna blivit cirka 20 år äldre.

Biljetter kan endast köpas på plats i samband med konserten. Biljetter kostar 200 kronor för icke-medlemmar och 150 kronor för medlemmar i Varnan vis- och folkmusikförening. Skolungdom och asylsökande har fri entré.
INFO
Plats
Arrangör
Varnan Vis -och folkmusikförening
Stranduddsvägen 13
681 52 Kristinehamn
0702089015
Namn
Ölme Diversehandel och Kafé
Adress
Brandkårsvägen 11
681 30 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Ölme diversehandel
Beskrivning
En lång röd träbyggnad i två våningar. Den ligger på Svinvallen vid Varnan och bredvid står Carl Nesjar helårsfontän.
Vägbeskrivning
Magasinet finns vid Svinvallen längs stråket mot Gästhamnen centralt i Kristinehamn. Infart med bil görs på Brandkårsvägen. Parkering finns.
Tillbaka
Musik
Kultur
Kulturkalaset
Om det regnar

Priser

Pristyp: Entré
Pris: 200 kr
Pristyp: Entre, medlem
Pris: 150 kr
Beskrivning:
Rabatterad entré för medlem i Varnan vis- och folkmusikförening.
Pristyp: Skolungdom
Pris: 0 kr
Pristyp: Asylsökande
Pris: 0 kr

Tillfällen

2019-10-25 18:00