9
aug

Bojorten: Pirattur med skattjakt

Kristinehamn
Följ med på en pirattur i Vänerns skärgård från Kristinehamn tillsammans med piraten Mikaela Klumpfot och den övriga besättningen på piratskeppet Christine af Bro.
Kan du hitta kapten Enögas utlovade skatt? Följ med på pirattur i Vänerns skärgård tillsammans med kapten Romgrogg och den övriga besättningen på Christine af Bro. Det lär finnas en skatt på ön Saxholmen. Det är den vi ska hitta genom att bland annat gå iland där. Det blir full fart från början till slut med piraterna ombord. Kanonskott utlovas. Skepp ohoj!
Se Piratfilmen här: http://bit.ly/2AqO9om

Turen rekommenderas från 2 år och uppåt. Barn 0-1 år kan endast bokas på Kristinehamns Turistbyrå 0550-88187. Bokning kan ske t.o.m dagen innan varje tur online. För senare bokning endast i mån av plats hos Kristinehamns Turistbyrå.
Priserna inkluderar: båttur, skattjakt, vandring på Saxholmen, smörgås, glass, festis/kaffe. Glöm inte meddela ev. matallergier.

Maximalt antal passagerare på turen är 35 personer inkl. 0-1 åringar. Turen genomförs vid minimun 10 betalande personer.
Hundar är ej välkomna ombord. Barnvagnar får tas med endast i mån av plats pga säkerhetsskäl. Det finns möjlighet att köpa dryck, pirattillbehör och lite souvenirer ombord men utbudet är begränsat.
Handikappinformation:
Personalen kan inte hjälpa till att lyfta ombord rullstolar men om de som reser med hjälper till är de naturligtvis välkomna ombord. Lyftet är 79 cm nedåt. Det finns en sitthiss för att komma ned i skeppet. Den rullstolsbundne måste kliva ur sin rullstol och sätta sig på trapphissen för att komma ned under däck på skeppet. Toalett finns under däck.

Piratskeppet är Bojorten Christine af Bro, som är en kopia av ett 1600-tals skepp från Holland. Båttypen användes för att frakta järn ut på Vänern ner till Göteborg för att sedan skeppas vidare ut i världen. Båttrafiken var mycket viktig för Kristinehamn och en Bojort finns med i stadsvapnet.

För ökad trygghet. Covid-19
För att följa Folkhälsomyndighetens direktiv så har flera åtgärder vidtagits för allas säkerhet. Bl.a. så minskas det totala antalet passagerare på turerna, endast swish/kortbetalning ombord, handsprit finns utplacerat på skeppet samt utökade rutiner vid städning och servering ombord. Rutinerna kan ändras under säsong om nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten kräver det.

Charter
Vill du göra en egen tur med företaget, föreningen, släktträffen m.m. så kan Bojorten chartras. Vänligen kontakta Kristinehamns turistbyrå för offert.
INFO
Plats
Arrangör
Rederiaktiebolaget Bojorten
Hamnvägen 8
681 30 Kristinehamn
Namn
Bojorten
Adress
Hamnvägen 9
681 30 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Elsie Wellin
Beskrivning
Bojorten Christine af Bro har hemmahamn Gästhamnen, Kristinehamn.
Tillbaka
Besök hemsida Boka här
Äventyr
Barn
Familj
Vänern
Boka
Teater
Båtturer

Priser

Pristyp: Vuxen
Pris: 350 kr
Beskrivning:
Priset inkluderar båttur, skattjakt, vandring på Saxholmen, smörgås, glass och festis/kaffe.
Pristyp: 2-15 år
Pris: 275 kr
Beskrivning:
Priset inkluderar båttur, skattjakt, vandring på Saxholmen, smörgås, glass och festis/kaffe.

Tillfällen

2020-08-09 14:00 - 17:00
2020-08-10 14:00 - 17:00
2020-08-16 14:00 - 17:00
2020-08-23 14:00 - 17:00
2020-08-30 14:00 - 17:00