24
jul

Kristinadagen

Kristinehamn
Var med och fira Kristinas namnsdag i Kristinehamn. Evenemanget bygger på olika teman som lyfter fram Drottning Kristinas starka person och intressen.
Årets tema är återvunna kläder.
Drottning Kristinas förmyndarregering gav Kristinehamn stadsrättigheter 1642 och staden namngavs efter drottningen. Kristinadagen är ett evenemang som vill uppmärksamma Kristinehamns koppling till Drottning Kristina.

Evenemanget arrangeras för andra året och 2018 års tema var hästar. Årets tema är återvunna kläder, ett mycket aktuellt tema men även ett tema som kan kopplas till Drottning Kristinas intresse för mode.

”Drottning Kristina var mycket intresserad av kläder och mode. Jag är övertygad om att hon skulle ha gillat initiativet”, säger Ulrika Ganterud Evermark, turistchef, Kristinehamns kommun.

Programmet håller på att tas fram och mer information kommer inom kort.
Vi kan redan nu avslöja att Stockholms Stadsmissions sociala företag Remake kommer vara på plats och hålla i någon aktivitet av något slag. De kommer även ha med sig en outfit av duntäcke till Kristinadagens utställning.
Det kommer även att finnas workshopar, barnaktiviteter, klädinsamlingar och erbjudanden under dagen.

Evenemanget är ett samarbete mellan kommunens turismenhet, kulturförvaltningen och centrumorganisationen Omtänksamma Kristinehamn.
INFO
Plats
Arrangör
Kristinehamns Turistbyrå
Södra Torget 3
681 84 Kristinehamn
turist@kristinehamn.se
Namn
Kristinehamns centrum
Adress
Kungsgatan
35
681 31 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Tillbaka
Besök hemsida
Kultur
Barn
Familj
Gratis
Konst
Loppis
Musik
Utställning

Tillfällen

2019-07-24 14:00 - 18:00