Här lockar äventyr för både stora och små: skridskoåkning, mysig unik shopping, museum, Lek och luft, stadsbondgården, Kristinehamns skärgård i vinterskrud, unik shopping, mat, nöjen, kulturupplevelser och mycket annat. Utbudet av konst och kultur är stort. Välkommen att upptäcka en stad som knyter ihop historia och nutid, där berömdheter som bland annat Picasso satt sina avtryck.
Vi är stolta över det historiska arvet och vill du upptäcka fler historiska utflykter, inspireras på visitkristinehamn.se
Här hittar du tips på vad du kan hitta på i Kristinehamn: bo, äta, göra i Kristinehamn. Strandpromenad året runt. I Kristinehamn är det lätt att nå Vänern. Tillbringa några timmar på ett café, en restaurang eller en klippa och njut av solen endast några meter från Vänerns strand. Promenera på den charmiga Trädgårdsgatan med anor från 1600-talet eller njut av Vänerns vatten vid världens högsta Picassoskulptur. Här lockar äventyr för både stora och små året runt. Välj bland att klappa djuren och grilla, bada, åka båttur, trampa dressin, rida islandshäst eller vandringsleder. Njut av skogens skafferi, starka färger, stillhet, unik natur och rena fiskrika vatten.
Välkommen att upptäcka en stad som knyter ihop historia och nutid, där berömdheter som drottning Kristina, Gustaf Fröding och Picasso satt sina avtryck.
Kristinehamns turistbyrå
Valet är ditt. Söker du ett rum för natten eller är du ute efter en bas att utgå från resten av semestern? I Värmland är det nära till allt. Det är aldrig långt till något roligt när du är i värmländska Kristinehamn. Här finns varierande möjligheter för dig som vill övernatta, allt från stuga vid innanhavet Vänern till exklusiva hotellrum. Vi tycker om när du som gäst övernattar, då har vi chansen att ta hand om dig lite extra.
Jan Bäckström och Lars Johansson som båda arbetat på Marieberg ger sin bild av mentalsjukhuset i utställningen.
Foto: Okänd
Kristinehamns Historiska presenterar en utställning om Mariebergs mentalsjukhus i Kristinehamn.
Mariebergs hospital, senare Mariebergs mentalsjukhus, invigdes 1887 och är starkt förknippat med Kristinehamn. Måna är också de ortsbor som arbetat där. Vad finns det för historia att berätta, hur var det att vara patient på Marieberg, och hur var det att vara anställd där? Mariebergskännarna Jan Bäckström och Lars Johansson som båda arbetat på Marieberg, och som på senare år också forskat om hospitalet, ger sin bild i en utställning i samarbete med Kristinehamns historiska.