9
jul

Packmopedsturnén i Kristinehamn

Kristinehamn
2019 kommer äntligen Packmopedsturnén tillbaka till Kristinehamn och spelar på Ölme Diversehandel.
1992 var året då Sovjetunionen officiellt upplöstes och Kalla kriget formellt upphörde. Krigen i forna Jugoslavien rasade som allra värst och människor på flykt strömmade in i Sverige. I Los Angeles blir det våldsamma upplopp när en helvit jury friar polismännen som misshandlat Rodney King och kravallerna pågår under flera veckor. FN fick för första gången en afrikansk generalsekreterare i Boutros Boutros-Ghali från Egypten. I Sverige spelas europamästerskapen i fotboll och i finalen på Ullevi segrar sensationellt Danmark som fick en friplats efter att Jugoslavien uteslutits en kort tid innan mästerskapen. Tre kronor blir världsmästare i ishockey för sjätte gången efter att ha besegrat Finland i finalen i Prag . I vinter-OS i Albertville tar Pernilla Wiberg guld i storlalom och i sommar-OS i Barcelona tar Jan Ove Waldner guld i bordtennis.
När det gäller musikscenen så är det Nirvana toppar både singel- och albumlistor världen över och grungen får sitt genombrott med grupper som Pearl Jam, Alice in Chains. ABBA får en renässans med släppet av samlingen ABBA Gold som toppade listorna i Storbritannien, Tyskland och Sverige. Paul McCartney vinner det nyinstiftade Polarpriset. Rocktåget rullade Sverige runt med artister som Tomas Ledin, Eva Dahlgren och Lisa Nilsson.

Samtidigt sitter Göran Samuelsson i Västra Ämtervik och funderar på hur han ska få pengar till hyran, så småningom kommer han på idén att turnera Värmland runt med sin packmoped. Han lastar flaket fullt med gitarr, tält och sovsäck och ger sig ut på vad som ska bli Packmopedsturnéns jungfrufärd. Man ska inte ljuga och säga att det blev en omedelbar succé, då bl.a. besöket i Gräsmark renderade i en publik om en tysk turist och en katt.... Den publiksiffran har ju ökat markant och nu är detta ett riktigt populärt evenemang med populära artister som hänger med Göran på turnén.

2019 kommer förutom Göran Anders Lundin, Jenny Silver och Christina Kjellsson att stå på scenen. För att få lite musik behöver man också ett band som består av detta rutinerade gäng: Bengan Blomgren (gitarr), Nikke Ström (bas), Bengt Bygren (klaviatur) och Dan Magnusson (slagverk).

I Kristinehamn hålls konserten på Ölme Diversehandel som ligger i stadsparken mitt i Kristinehamn. Det är en utomhuskonsert så ta med den egen stol/filt och kläder efter väder. Om det regnar kan ej paraplyer användas då de skymmer sikten för andra utan regnkläder/regnponcho.
Fri entré för barn under 15 år tillsammans med betalande vuxen. Var vänlig och meddela antalet medföljande barn till: packmopedsturnen@telia.com
För frågor om t ex tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar, kontakta Ölme Diversehandel. Ledsagare eller assistent har fri entré tillsammans med betalande gäst. Meddela om du har behov av ledsagare: packmopedsturnen@telia.com

Insläpp är 18:00 och konserten börjar 19:00
Biljetterna kostar 380:-/person och du köper dem hos oss på turistbyrån i Kristinehamn eller på tickster.se
INFO
Plats
Namn
Ölme Diversehandel och Kafé
Adress
Brandkårsvägen 11
681 30 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Ölme diversehandel
Beskrivning
En lång röd träbyggnad i två våningar. Den ligger på Svinvallen vid Varnan och bredvid står Carl Nesjar helårsfontän.
Vägbeskrivning
Magasinet finns vid Svinvallen längs stråket mot Gästhamnen centralt i Kristinehamn. Infart med bil görs på Brandkårsvägen. Parkering finns.
Handikappinformation:
RWC. Rök- och djurfritt. Skötbord.
  • Anpassad toalett
  • Hörslinga
  • Permobil
  • Rullstol
  • Synnedsättning
Tillbaka
Besök hemsida Boka här
Musik
Boka
Mat och Dryck

Priser

Pristyp: Entré vuxen
Pris: 380 kr

Tillfällen

2019-07-09 19:00