3
nov

REKO-Ring Kristinehamn

Kristinehamn
På REKO-Ring Kristinehamn kan du köpa fina råvaror och färdiga produkter från småskaliga matproducenter som eldost, viltkött, ägg, honung, bröd, matlådor, öl, grönsaker, sylt m.m.
För att handla så går du med i denna grupp på facebook: https://www.facebook.com/groups/283921708872457/
Producenterna lägger upp vad de har att erbjuda inlägg ca en vecka innan och så beställer man i inläggen på facebook. Utlämning av förbeställda varor sker varannan tisdag ojämna veckor. Ca 15-20 leverantörer är med varje gång. Betalning på plats eller i förväg enligt direktiv in inläggen från de producenter du handlar av. Man kan alltså inte gå runt och välja varor på plats utan endast förbeställning.

Utlämningen är Covid-19 anpassad.

Så här skriver REKO-ring om sig själva och syftet:
Relationsmat är motsatsen till anonym butiksmat och importerade livsmedel. Grundtanken är att man ska lära känna producenten bakom maten man äter. Vi tror att människor idag behöver skaffa sig en mer personlig relation till sin mat; hur, var och av vem den produceras, för att värdesätta den högre. Man ska som kund kunna ställa frågor om sin mat direkt till den som är ansvarig för den och få svar direkt. Det handlar om ett ömsesidigt beroende och förtroende. Mat är livsnödvändigt och den svenska självförsörjningsgraden måste höjas.
Vi behöver en större mångfald av bönder i Sverige för att stimulera livskraften på landsbygden. Relationsmat utan mellanhänder gör så att bonden får en mer rättvis lön för sitt arbete och konsumenterna får lokalproducerad mat av högsta kvalité. Dessutom gynnar relationsmat miljön, den lokala ekonomin och bidrar till minskat matsvinn.
INFO
Plats
Namn
Wermlands Brygghus
Adress
Dalavägen 23
681 30 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Tillbaka
Besök hemsida
Mat och Dryck
Värmländsk mat
Lokalproducerat
Svensk mat

Tillfällen

2020-11-03 19:00
2020-11-17 19:00