29
sep

Smaka på Värmland

Välkommen till Smaka på Värmland, den stora matfestivalen, en plats för matupptäckter på Gustafsviks herrgård utanför Kristinehamn.
Här finns de goda matupptäckterna, från de mest ursprungliga råvarorna till nyskapande gastronomiska mathantverk. Bland utställarna möter du allt mellan de stora och de allra minsta producenterna. De värmländska matupptäckterna är många, så smaka dig runt.
Dessutom kan du delta i kort-kurser för mindre grupper. Där får du ny inspiration till både odling och matlagning.
Nära gårdar, fält och hagar. Ta med barnen och låt dem titta och klappa. Eller delta på ett gårdsbesök och lär dig mer om hela kedjan från värmländsk jord till ditt bord.

Nyheter för 2018!

Utökat evenemangsområde!
Evenemangsområdet utökas och matfestivalen kan ta emot fler utställare.

Bagarfest med bagarlandslaget!
Bagarlandslaget kommer till Smaka på Värmland och nytt för 2018 är att Gustav Fagerman, årets bagare 2018 och delägare i Karlstadbageriet Artisan Bread arrangerar Bagarfesten.
Bagarfesten handlar om riktigt bra bröd och bakverk som är av bästa kvalitet, ett omtyckt evenemang som bland annat har arrangerats på Artisan Bread i Karlstad. Ett fullständigt bageri kommer att byggas upp med bland annat tre bakugnar, för att visa upp bagerihantverket.

Food Court!
Under Smaka på Värmland 2018 kommer en food court byggas upp tillsammans krögare, bryggerier, bagari och café. Här kommer det finnas allt från mat och sötsaker till öl från matfestivalens tap room. I tap room kommer de regionala bryggerierna kunna visa upp sig och sina ölsorter. I food courten kommer ett serveringsområde att finnas och det ger möjlighet för besökarna att sitta ner tillsammans för att äta, fika eller bara umgås. Gunilla Wall, vinnare av "Det stora tårtslaget 2016", från Sockerslottet kommer att finnas på plats i "Ernst-flygeln" med sitt nyöppnade café, Herrgårdscafét. Kanske kommer hon visa upp sin fantastiska tårtkonst under matfestivalen.

Oktoberfest!
Det blir pubkväll med underhållning på lördagkvällen. Det är krögarna och bryggarna som bjuder in. Karlskogabandet deNadas står för underhållning och utlovar glad musik och god stämning. Oktoberfesten planeras ha öppet från kl 17.00 till ca kl 22.00 och med extrainsatta bussar från Vänerbuss kan du ta dig till och från Gustafsvik från Kristinehamns Resecentrum. Alternativt rekommenderas cykelvägen utefter Varnumsviken och förbi Österviks kapell.

Årets gröna minikock!
Förra året gjorde Årets Gröna Mästerkock succé och under 2018 läggs tävlingen Årets Gröna Minikock till. I år kan både vuxna och barn tävla om titeln som Årets Gröna Mästerkock/Minikock. Vid Smaka på Värmland 2018 kommer två finalister i vardera tävling att få tillaga sina vegetariska rätter live på scen och en jury kommer att utse 2018 års Gröna Mästerkock och Minikock.
INFO
Plats
Arrangör
Smaka på Värmland
Södra Torget 3
681 84 Kristinehamn
turist@kristinehamn.se
Namn
Gustafsviks herrgård
Adress
Hjälmarsnäsvägen 2
681 95 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Beskrivning
Herrgården ligger bredvid Kristinehamns ridklubb med bla café.
Vägbeskrivning
Från Kristinehamns centrum kör E18 mot Karlstad. Vid Kroksvikskorset sväng vänster och kör sedan rakt fram. Herrgården ligger på vänster sida vid ridklubben.
Tillbaka
Kristinehamn
Besök hemsida
Marknad
Festival

Priser

Pristyp: Vuxen entré
Pris: 50 kr

Tillfällen

2018-09-29 10:00 - 16:00
2018-09-30 10:00 - 16:00