Sevärdheter

Sevärdheter

Utbudet av konst och kultur är stort. Picassoskulpturen är väl värd ett besök året om. På Kristinehamns konstmuseum visas spännande utställningar. Gör gärna ett besök på Krukmakeri hemjord där nordiska drej-mästaren håller till. Känn doften av de ca 400 pelargonerna i Niklasdam Pelargonmuseum eller ta en fika i gammal lanthandelsmiljö på Ölme diversehandel. 

Aktiviteter

Aktiviteter

Här lockar äventyr för både stora och små. Skärgårdsturer, långgrunda sandstränder, släta klippor, shopping, mat, nöjen, kulturupplevelser och mycket annat. Kliv ombord på en turbåt direkt från centrum som tar dig ut till skärgården. Välj om du vill öluffa, ta en tur med det historiska fartyget Christine af Bro eller en turbåt till Karlstad. Tips för barnen är att åka pirattur för att hitta kapten Enögas skatt. 

Äta

Äta

Ät gott i Kristinehamn. Vad är du sugen på? Hembakat, dagens lunch, thai, svenskt, italienskt, vegetariskt, sallad eller paj? Stanna länge och ät på många olika restauranger. Smaklig måltid.

Shopping

Shopping

Det är mysigt att strosa runt och shoppa i Kristinehamn. Här finns såväl större välkända kedjor med ett brett och bra utbud, som små, personliga butiker med saker du inte hittar någon annanstans.