Bojorten: En kopia av ett 1600-talsskepp

Bojorten Christine af Bro är en påminnelse om den tid då Kristinehamn var Vänerns mest betydande sjöstad. En båttur är en upplevelse för alla åldrar.
Under 1600-1800-talen fanns Bojortarna i Kristinehamn och väntade på att järnet från Bergslagen skulle lastas. När det var klart transporterades järnet ut på Vänern till Göteborg och vidare utomlands. Bojorten Christine af Bro sjösattes den 4 maj 2002 efter åtta års varvsarbete.

Det historiska fartyget är byggt enligt gammal holländsk tradition. Att åka med den fullskaliga modellen av Kristinehamns stadsvapen är en upplevelse för alla åldrar. I kajutan kan du få dig en kopp kaffe. Åker du med på Trerätters middag eller på chartertur äter du på fartygets specialdesignade porslin. Från däck kan du följa sekelskiftesvillorna och det oändliga Vänerhavet. Båten ligger i Kristinehamns gästhamn där du kan se den när den ligger vid kaj.
Under sommaren arrangeras flera typer av kryssningar. Båten kan ta 55 passagerare.
INFO
Plats
Arrangör
Rederiaktiebolaget Bojorten
Hamnvägen 9
681 31 Kristinehamn
rabb@kristinehamn.se
Namn
Bojorten
Adress
Hamnvägen 9
681 30 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Elsie Wellin
Beskrivning
Bojorten Christine af Bro har hemmahamn Gästhamnen, Kristinehamn.
Handikappinformation:
Personalen kan inte hjälpa till att lyfta ombord rullstolar men om de som reser med hjälper till är de naturligtvis välkomna ombord. Lyftet är 79 cm nedåt. Det finns en hiss för att komma ned i skeppet. Den rullstolsbundne måste kliva ur sin rullstol och sätta sig på trapphissen för att komma ned i skeppet. Hundar är ej välkomna ombord.
  • Anpassad toalett
  • Ramp
  • Rullstol
Tillbaka
Kristinehamn
Besök hemsida
Båtturer
Turistbyrån tipsar
Vänern