Enkullen

Vill du äta smakrikt ekologiskt kött, av nöt eller lamm, plockade ägg direkt från hönsgården, kontakta Enkullen väster om Kristinehamns centrum för mer information och priser.
Här på Enkullens ekologiska lantgård går djuren ute hela sommaren och betar gräs och örter på våra strandängar och hagmarker i Ölme. Vintertid bor djuren i luftiga lösdriftsstallar och äter vinterfoder som är producerat på gården.

Här finns köttlådor av nötkött från kviga eller stut som är uppfödda på enbart gräs. Djuren är av raserna Aberdeen Angus och Hereford dvs lättare köttraser som har förmåga att ge ett mer marmorerat och smakrikt kött. Hängmörning av köttet sker i minst 10 dagar och ger då förutsättningar för ett mörare kött. Allt kött är vaccumförpackat och färdigt att använda eller lägga i frysen. Vikter på styckdetaljer och färs är ungefärliga , vikten på lådan varierar så priset räknas ut efter lådvikten.

Vi samarbetar med Kils slakteri som har lång erfarenhet av styckning och hantering av kött.

Rågen som odlas säljs till Björkaholms kvarn i Ransbysätter. Där finns en stenkvarn med anor från 1700-talet. Björkaholms kvarn köper in ekologisk säd från några odlare i Värmland och en utav dom är vi.

Säden mals och en del används sedan av Björkaholms bagarstuga. Där finns bagare Konstantin Messmer som är så duktig bagare att han under 2011 tog ett SM-guld i Mathantverk. Han bakade ett surdegsbröd med pumpa och dinkel och denna gång var rågen odlad här på Enkullen, kul tycker vi. Björkaholm säljer även sina mjölpåsar i en del livsmedelsaffärer i Värmland.

Lokalproducerat
Öppettider
INFO
Plats
Kontakta Enkullen för beställning av varor.
Arrangör
Enkullen
Ulvsjö Enkullen
681 95 Kristinehamn
info@enkullen.se
Namn
Enkullen
Adress
Ulvsjö Enkullen
681 95 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Tillbaka
Kristinehamn
Besök hemsida
Lokalproducerat