Gustafsviks Herrgårdspark

En magisk herrgårdspark i Kristinehamn med spännande historia. Sommaröppet med Nissebo Trädgård, Gustafsviks Trädgårdscafé och inredningsbutiken Tant Anna 2020.
Vid Gustafsviks herrgårdspark i Kristinehamn hittar du under sommaren 2020 ett trädgårdscafé i den västra flygelbyggnaden, en indredningsbutik i den östra flygelbyggnaden samt trädgårdsverksamhet med köksträdgård. En nyhet för i år är även att en bigård etableras i parken. Herrgårdsparken är en populär plats att besöka och flera olika evenemang har arrangerats på platsen, exempel är Smaka på Värmland och Gustafsviks julmarknad.

Vid Gustafsviks herrgårdspark hittar du bland annat två rosa flygelbyggnader, magasin, ett växthus och en vacker park. Den västra flygelbyggnaden renoverades en gång under 1990-talet och sedan ytterligare en gång 2016 av Ernst Kirchsteiger i TV4s program Sommar med Ernst och Jul med Ernst. Den östra flygelbyggnaden har under 2018-2019 renoverats och idag står det två rosa, magiska flygelbyggnader på området.

Gustafsviks herrgård har en händelserik historia bakom sig med kungligheter, kärlekshistorier och kanske den mest kända, branden 1967 som slutade med att hela herrgårdsbyggnaden brann ner och lämnade flygelbyggnaderna, magasinen och trädgården ensamma kvar.
Öppettider
INFO
Plats
Stängt för sommarsäsongen 2020
Arrangör
Gustafsviks herrgårdspark
Hjälmarsnäsvägen 4
681 95 Kristinehamn
Namn
Gustafsviks herrgårdspark
Adress
Hjälmarsnäsvägen 2
681 95 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Linnéa Filipsson
Beskrivning
Herrgårdspark med sommarverksamheter, här hittar du ett trädgårdscafé, en inredningsbutik, bigård och trädgårdsverksamhet.
Vägbeskrivning
Från Kristinehamns centrum kör E18 mot Karlstad. Vid Kroksvikskorset sväng vänster och kör sedan rakt fram. Herrgården ligger på vänster sida vid ridklubben.
Tillbaka
Kristinehamn
Besök hemsida
Parker & trädgårdar
Handelsträdgård
Cafe
Butiker
Historia
Sommaröppet
Barn
Familj
Natur
Vänern
Hus & kulturmiljöer
Grupper