Kristinehamns konstmuseum

Kristinehamns konstmuseum är beläget på Mariebergs Park, ett naturskönt område vid sjön Vänerns strand. Här visas både modern och samtida konst av den typen som vanligtvis visas i storstäderna.
Inrymt i en gammal panncentral, på det före detta sjukhusområdet Marieberg, ligger Kristinehamns konstmuseum med utsikt över Vänerns glittrande vatten. Området ligger ca 3 km nordväst om stadens centrum. Kvar i området finns flera av de gamla sjukhusbyggnaderna, idag omgjorda till bostäder och kontor. Sjukhuset var omgivet av en vacker park, som sköttes av en trädgårdsmästare och patienterna. Rester av parken finns fortfarande kvar och ger området en härlig grönska under sommaren med härliga promenadstråk.

Konstmuseet, som 2017 firar 20 år, har stora ambitioner. Även om museet visat utställningar med storheter som Pablo Picasso, Henri Matisse och Alvar Alto arbetar vi främst med att visa konstnärskap från den idag aktuella konstscenen. Genom att museet, tillsammans med vår vänförening, delar ut ett årligt stipendium finns också utrymmet för oetablerade konstnärer att få visa sitt konstnärskap.

Museet har en konstsamling med fokus på verk skapade av konstnärer med anknytning till regionen. Den största delen av samlingen utgörs av en donation av den Kristinehamnsbördige konstnären Bengt Olson, bosatt i Paris. Olson är känd bland annat för sina utsmyckningar av offentliga byggnader i Paris.

Utöver utställningarna är det pedagogiska arbetet en viktig del av vår verksamhet. Runt varje utställning skapas ett program med utställningsintroduktioner, audioguide, guidade visningar för både skolklasser och allmänheten, skapande aktiviteter för alla åldrar, föredrag och kurser.

I museets butik finns ett spännande och varierat utbud av bland annat handgjorda smycken, konsthantverk och grafik med lokal anknytning.

Panncentralen café och restaurang hittar du i byggnadens södra del med utsikt över Vänern. Här får du god vällagad mat, där bra råvaror och personlig service står i fokus.

Utställningsprogram:
7 oktober 2017 – 21 januari 2018
Queen Kristina

17 februari 2018 - 15 april 2018
Clay Ketter & Michael Johansson

Gruppvisningar: Kontakta Hanna Jonasson på telefon 0550-882 03 eller e-post hanna.jonasson@kristinehamn.se för att boka guidad visning.
INFO
Plats
Öppettider
Arrangör
Namn
Kristinehamns konstmuseum
Adress
Doktor Enwalls väg 13
681 37 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Kristinehamns konstmuseum
Beskrivning
En gammal panncentral på före detta sjukhusområdet Marieberg. Huset är i tegel och har ljusa härliga lokaler. Kafferian finns i samma byggnad. För dig som vill lyssna till guide i egen takt finns en audioguide. Du lånar den i museets butik kostnadsfritt.
Vägbeskrivning
E18 från Karlstad. Kör in mot centrum vid första avfarten, kör rakt genom rondellen, ta första vägen till höger, sedan höger igen. Följ skyltningen till museet.
Handikappinformation:
Museiområdet har god tillgänglighet för rullstolsburna och rörelsehindrade. Parkeringsplats för rörelsehindrade finns i museets närhet. Teleslinga finns monterad och fungerar i hela byggnaden. Anpassad toalett finns i byggnadens entré. Skötbord.
  • Anpassad toalett
  • Hiss
  • Hörslinga
  • Rullstol
Måndag stängt
Tisdag - Fredag: 11.00-18.00
Lördag – söndag samt helgdagar: 11.00–16.00
Öppettider vid utställningsbyte: Tisdag - Fredag 11.00-16.00
Tillbaka
Kristinehamn
Besök hemsida Boka här
Bussgrupp
Gratis
Konst
Museum
Tillgänglighet
Turistbyrån tipsar

Priser

Pristyp: Entré Queen Kristina
Pris: 100 kr
Beskrivning:
Under 18 år går in gratis.
Pristyp: Entré övriga utställningar
Pris: 0 kr
Beskrivning:
Fritt inträde