Kristinehamns konstmuseum - Museibutiken

Museum för modern och samtida konst, vid Vänerns strand i Kristinehamn. Musiebutiken har ett varierat utbud av böcker, konst, hantverk m.m. och är en bra butik att hitta presenter i.
Museibutiken har ett spännande och varierat utbud av bland annat handgjorda smycken, konsthantverk och grafik med lokal anknytning. Här finner du roliga presenter och böcker för både stora och små. Självklart hittar du även kataloger, litteratur och andra produkter som knyter an till utställningarna, både tidigare och aktuell.
Museibutiken säljer konst- och kulturtidskrifter.
INFO
Plats
Öppettider
Arrangör
Namn
Kristinehamns konstmuseum
Adress
Doktor Enwalls väg 13
681 37 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Kristinehamns konstmuseum
Beskrivning
En gammal panncentral på före detta sjukhusområdet Marieberg. Huset är i tegel och har ljusa härliga lokaler. Kafferian finns i samma byggnad. För dig som vill lyssna till guide i egen takt finns en audioguide. Du lånar den i museets butik kostnadsfritt.
Vägbeskrivning
E18 från Karlstad. Kör in mot centrum vid första avfarten, kör rakt genom rondellen, ta första vägen till höger, sedan höger igen. Följ skyltningen till museet.
Handikappinformation:
Museiområdet har god tillgänglighet för rullstolsburna och rörelsehindrade. Parkeringsplats för rörelsehindrade finns i museets närhet. Teleslinga finns monterad och fungerar i hela byggnaden. Anpassad toalett finns i byggnadens entré. Skötbord.
  • Anpassad toalett
  • Hiss
  • Hörslinga
  • Rullstol
Måndag stängt. Under sommaren öppet 11-16.
Tisdag- Fredag 11-18
Lördag- Söndag 11-16

Avvikande öppettider:
När museet byter utställning är utställningshallen stängd. Museibutiken har då öppet tisdag–fredag klockan 11–16 och är stängd måndag, lördag och söndag.

Följande heldagar och aftnar har museet öppet klockan 11–16
Trettondagen, Långfredagen, 1 maj, Kristi Himmelsfärdsdagen, Nationaldagen, Annandag jul

Museet har stängt följande helgdagar
Midsommarafton, Julafton, Juldagen, Nyårsafton och Nyårsdagen
Tillbaka
Kristinehamn
Besök hemsida
Bussgrupp
Detaljhandel
Hantverk & Slöjd
Turistbyrån tipsar