Nissebo Trädgård

Handla grönsaker, kryddor och plantor hos Nissebo Trädgård på Gustafsviks herrgårdspark utanför Kristinehamn!
Nissebo Trädgård bedrivs på Gustafsviks herrgårdpark strax väster Kristinehamns centrum. Här drivs alla plantor och grönsaker som säljs upp och allt är odlat enligt ekologiska principer.

Den historiska trädgården restaureras med ambitioner att efterlikna det gamla herrgårdsområdet så gott det går utefter de dokumentationer som finns att tillgå. Det är ett projekt som görs med omsorg under en längre tidsperiod.

I "lufhuset" som Ernst Kirchsteiger byggde sommaren 2016 dvs växthusen drivs plantor upp som säljs på plats. I köksträdgården som anlades 2018 odlas olika grönsaker som skördas och säljs på plats. En del av skörden köper Spishyllans trädgårdscafé och använder i sin servering under sommaren och hösten. Det kan man kalla lokalproducerat!

Vill du få lite mer inspiration och tips besök gärna sociala medier på:
https://www.facebook.com/nissebotradgard/
https://www.instagram.com/nissebotradgard/

Du kan läsa mer om området Gustafsviks herrgårdspark här: https://www.visitkristinehamn.se/sv/Gustafsviks-herrg%C3%A5rdspark
Öppettider
INFO
Plats
Onsdag - Söndag 11.00 - 17.00
Namn
Gustafsviks herrgårdspark
Adress
Hjälmarsnäsvägen 2
681 95 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Linnéa Filipsson
Beskrivning
Herrgårdspark med sommarverksamheter, här hittar du ett trädgårdscafé, en presentbutik och trädgårdsverksamhet.
Vägbeskrivning
Från Kristinehamns centrum kör E18 mot Karlstad. Vid Kroksvikskorset sväng vänster och kör sedan rakt fram. Herrgården ligger på vänster sida vid ridklubben.
Tillbaka
Kristinehamn
Besök hemsida
Handelsträdgård
Turistbyrån tipsar
Vänern