Reko-Ring i Kristinehamn

Handla lokalproducerat via REKO-ring i Kristinehamn. Råvaror och färdiga produkter från småskaliga matproducenter som eldost, viltkött, ägg, honung, bröd, matlådor, öl, grönsaker, sylt m.m.
För att handla så går du med i denna grupp på facebook: https://www.facebook.com/groups/283921708872457/

I Facebookgruppen lägger producenterna upp vad de har att erbjuda i egna inlägg ca en vecka innan träffen. Du beställer genom att kommentera direkt på inläggen i gruppen. Utlämning av förbeställda varor sker varannan tisdag ojämna veckor. Ca 15-20 leverantörer är med varje gång. Betalning på plats eller i förväg enligt direktiv i inläggen från de producenter du handlar av. Endast förbeställning.

Utlämningen är Covid-19 anpassad.

Så här skriver REKO-ring om sig själva och syftet:
Relationsmat är motsatsen till anonym butiksmat och importerade livsmedel. Grundtanken är att man ska lära känna producenten bakom maten man äter. Vi tror att människor idag behöver skaffa sig en mer personlig relation till sin mat; hur, var och av vem den produceras, för att värdesätta den högre. Man ska som kund kunna ställa frågor om sin mat direkt till den som är ansvarig för den och få svar direkt. Det handlar om ett ömsesidigt beroende och förtroende. Mat är livsnödvändigt och den svenska självförsörjningsgraden måste höjas.
Vi behöver en större mångfald av bönder i Sverige för att stimulera livskraften på landsbygden. Relationsmat utan mellanhänder gör så att bonden får en mer rättvis lön för sitt arbete och konsumenterna får lokalproducerad mat av högsta kvalité. Dessutom gynnar relationsmat miljön, den lokala ekonomin och bidrar till minskat matsvinn.
Öppettider
INFO
Plats
Varannan tisdag ojämna veckor.
Namn
Wermlands Brygghus
Adress
Dalavägen 23
681 30 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Tillbaka
Kristinehamn
Besök hemsida
Gårdsbutik
Lokalproducerat
Marknad
Värmländsk mat
Mat och Dryck
Svensk mat