Trampa dressin på Otterbäcksbanan

Ta med dig hela familjen eller kanske dina vänner, kollegor och hyr er en dressin och åk ut på ett roligt äventyr. Uthyrningen hittar du i Konsterud, söder om Kristinehamn.
Du kan trampa dressinen mellan Degerfors – Konsterud – Gullspång - Torrved och den totala sträckans längd är 65 km.

En gång i tiden tuffade ångloken fram här med både sin last med passagerare och gods, men nu i senare tid så var det rälsbussen som ilade fram genom granskogen för att stanna vid de rödmålade stationshusen. Nora Bergslags Järnväg var under drygt hundra år en livsnerv för transporter i sydöstra Värmland. Nu längre tutar det inga ångvisslor mer, stinsar och stationskarlar och den tidens liv som var knutet till banan är borta, men tack vare ideella insatser kan man idag uppleva den gamla järnvägen på ett nytt sätt.

Att trampa dressin är rolig och trevlig utflykt för både barnfamiljen, kompisgänget, skolklassen eller personalgruppen. Här får du en liten fläkt av äventyr och vildmarksnatur och de fina rastplatserna är inbjudande för mysiga matsäcksstopp. Längs banan finns det flera geocacher som kan ge dig lagom med huvudbry. Eller varför inte stanna och plocka smultronen bredvid banvallen, leta efter skogens bär och svamp, meta i skogstjärnen Däveln eller ta dig ett hastigt dopp vid den lilla bryggan? Ett par enklare övernattningsmöjligheter finns för den som tar sovsäcken med.

Det finns även en handikappanpassad dressin att hyra.
Öppettider
INFO
Plats
Boka per telefon eller mail
Arrangör
Dressinstation Konsterud
Station Konsterud
681 96 Kristinehamn
info@konsterud.se
Namn
Dressin på Otterbäcksbanan
Adress
Kommun: Kristinehamn
Vägbeskrivning
Från Kristinehamns centrum: Ta riksväg 26 söderut mot Mariestad. Cirka 4 km söder om Bäckhammar svänger du vänster vid skylten Skottlanda 6 km. Åk 3 km på väg 600 till skylt Konsterud 1 km. Sväng vänster. Dressinstationen är mitt i byn.
Tillbaka
Dressin på Otterbäcksbanan
Besök hemsida
Barn
Dressin
Sport & motion
Tillgänglighet
Familj
Djur
Natur

Priser

Pristyp: Enkeldressin/timme
Pris: 60 kr
Pristyp: Enkeldressin 8 timmar
Pris: 350 kr
Pristyp: Enkeldressin 24 timmar
Pris: 500 kr
Pristyp: Tandemdressin/timme
Pris: 70 kr
Pristyp: Tandemdressin 8 timmar
Pris: 450 kr
Pristyp: Tandemdressin 24 timmar
Pris: 500 kr