Väneröar

Upplev fina öar i Vänern.
Vålön
På öns östra sida finns Sandvikarna, en av Vänerskärgårdens finaste sandstränder med en lekplats som är omtyckt av barnfamiljer. Delar av Sandvikarna är tillgänglighetsanpassade med en gångväg till badramp, anpassad toalett för rullstolsburna, grillstäder och informationstavla. Vålön-Kalvön-Sibberön hänger ihop med hjälp av broar och en fyra kilometer lång vandringsled. Längs stigen finns badvikar och klipphällar där du kan bada ostört medan du spanar ut över Vänerhorisonten.

Kalvön
Den minsta av de sammanlänkade öarna Vålön-Kalvön-Sibberön har gott om lämpliga ytor för att slå upp ett tält. Intill bryggan på Kalvön finns klippbad för dig som inte vill ha sand mellan tårna. Grillplatser och vindskydd finns.

Sibberön
Den tredje av de sammanlänkade öarna Vålön-Kalvön-Sibberön. Här finns klippbad och sandstränder, skogsmark och öppna ängar. Utanför öns raststuga finns en större äng som är lika bra för lekar som för tältning. Ta med dig fiskespöt och prova fiskelyckan.

Saxholmen
En sägenomspunnen ö där det gjorts arkeologiska utgrävningar. I forna tider fanns en borg. Nu finns ruinerna kvar.

Alvön
Solbadarön har slipade, mjukt formade hällar. Härligast är det på öns östra sida vid sundet mot Svinön.

Långön
Hitta din egen klippa. Ta ett dopp från öns egna lilla riviera. Leta dig fram till den fina passagen vid Krakosundet och spana ut över Vänerhavet.

Rävön
Öns norra del är obebyggd och ett populärt badställe. Den östra delen har lite flackare klippor.

Båtar går till öarna från Vålösundsbryggan i Kristinehamn
INFO
Plats
Arrangör
Namn
Sandvikarna, Vålön
Adress
Vålön
1
681 52 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Vägbeskrivning
Från Kristinehamns centrum kör mot Picassoskulpturen/Skärgården. Vid Café Pärlan ta vänster och följ skylt till parkering. Parkera bilen och ta promenadvägen förbi Café Pärlan till båtbryggan som ligger alldeles bortanför.
Handikappinformation:
Badplatsen är delvis tillgänglighetsanpassad med bland annat handikappramp för bad, toalett och grillplats.
  • Anpassad toalett
  • Ramp
Tillbaka
Kristinehamn
Besök hemsida
Bada
Båtcharter
Natur
Turistbyrån tipsar