Värmlandsled Järnleden

Vandringsleden utmärker sig som en av Sveriges 10 bästa vandringsleder. Den går genom spännande kulturhistoria och varierande natur. Leden är 30 km lång och går lite norr om Kristinehamn.
Vandringsleden går genom historisk terräng som sträcker sig mellan Hytte och Kristinehamns gästhamn. Välj mellan att gå hela sträckan eller olika etapper. Du vandrar genom ett varierat landskap, förbi små tjärnar och sjöar, över myrmarker och vattendrag genom skog, betesmarker och längs gammal landsväg. Under vandringen passerar du flera historiska platser, fornlämningar och sevärdheter. Under vägen kan du även bland annat träffa på fåglar, rådjur och älg samt plocka bär och svamp längs leden. Stanna till och smaka på Niklasdams pelargonkaka på Niklasdams café. Järnleden är en kvalitetsmärkt Värmlandsled.

Läs mer om Järnleden här:
http://www.visitkristinehamn.se/sv/jarnleden
INFO
Plats
Arrangör
Järnleden
Södra Torget 3
681 84 Kristinehamn
turist@kristinehamn.se
Namn
Hytte
Adress
Nässundet 1
681 94 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Pernilla Andersson
Beskrivning
Du kan starta din vandring på Järnleden uppe vid Hytte som ligger strax norr om Nässundets Station. Det är en av alla startplatser på leden.
Vägbeskrivning
Från Kristinehamn till Hytte, kör riksväg 26 norrut mot Storfors.
Handikappinformation:
Järnleden är klassad som lätt till svår. Det är till största delen en naturled, men den del som är närmast staden går på grusad/asfalterad cykel- och promenadväg. Broar och spänger underlättar vandring över vissa partier. Backar finns vid ett fåtal ställen. Leden går över varierad terräng som grusväg, ungskog, djup och orörd skog, längs vattendrag och över mossar och myrmarker.
Tillbaka
Kristinehamn
Besök hemsida
Natur
Turistbyrån tipsar
Vandra
Familj