Lyssna gratis via appen StorySpot.

Lyssna gratis med StorySpot

Med appen StorySpot som du kan ladda ner gratis för både iPhone och Anderoid kan du lyssna på spännade historia, tips, djur och natur, personliga berättelser och spökhistorier.

Turismenheten har tillsammans med StorySpot tagit fram lite olika typer av guidningar och historier som tillsammans med den skyltning som finns förhöjer upplevelsen av din vandring på Järnleden, ditt besök på Gustafsviks Herrgårdspark eller vill ha en kuslig stund med lite spökhistorier.

*Järnleden- Här finns 24 stycken spottar som är kopplade till Järnleden utefter den tre mil långa sträckan. Du får höra historia om olika platser efter vägen men oxå tips om djur och växter du kan se utefter din vandring. Läs mer genom att klicka här.

*Gustafsviks Herrgårdspark- Under 2020 så renoverades skyltarna som Föreningen för byggnadskultur i Kristinehamn satte upp för 20 år sedan och kompletterades med någon ytterligare. Samtidigt så spelades 15st spottar in med spännade historier om personligheter som bott här, personliga berättelser av personer med anknytning till Gustafsvik och några historier anpassade för barn. Läs mer här.

*Spökhistorier- Vill du ha lite rysliga spökhistorier från Kristinehamn kan du lyssna på de fem som finns. De fem är: De osaliga på Marieberg, Gustafsviks herrgård och branden, Flickskolans spöke, Likkistemagasinet och Den olyckliga vid Kvarndammen.För lite extra spänning besök gärna platsen där de utspelas. Läs mer här.

StorySpot
StorySpot
Ja