Gustafsviks herrgård

Gustafsviks herrgård

Nyhet sommaren 2018

Gustafsviks herrgård har sommarcafé och trädgårdsverksamhet! Välkommen till en härlig miljö. I länkarna till vänster kan du läsa om det som händer samt delar av den spännande historien. 

Efter att huvudbyggnaden brann ner år 1967 finns de två fristående flygelbyggnaderna och förrådshusen kvar. Den västra flygeln renoverades under 1990-talet och sedan ytterligare av Ernst Kirchsteiger 2016. Gustavsviks herrgård i Kristinehamn är en populär plats att besöka och flera olika evenemang har arrangerats på platsen, exempel är Smaka på Värmland och julmarknad.

På plats finns skyltar med information om historien på svenska.

I närheten hittar du utflyktsmål till Vänerviken, Christinehamns ridklubb, Österviks kapellstadsbondgårdenKristinehamns konstmuseum och ett fågeltorn med ett rikt fågelliv. För dig som inte vill ta sig till Gustafsvik med bil finns det bra möjligheter att cykla eller promenera ut från Krisitnehamn. 

Snabblänkar till det som är aktuellt nu:

Café af Sockerslottet

Nissebo Trädgård

Ta dig hit:

Adress: Hjälmarsnäsvägen 2, 681 95 Kristinehamn

Med buss kan du åka med lokalbuss linje 60. Den är anropsstyrd och din resa måste bokas på 0771-32 32 00 senast en timme före avgång.
Man kan även ta lokalbuss linje 62 en bit ut till Strand och promenera resten av vägen. Det är en trevlig promenad via Stadsbondgården och Österviks kapell till Gustafsvik.
Vill du se hela linjekartan för Kristinehamns lokalbusstrafik klicka här.

Med bil om du kommer från Kristinehamns centrum kör mot E18 Karlstad. I sista rondellen innan du kommer ut till E18 sväng vänster mot Marieberg Nord ut på Strandvägen. Följ den till du kommer ut till en T-korsning och ser E18 på höger sida. Där svänger du vänster och följer skyltningen mot "ridskola" så kommer ni fram till Gustafsviks Herrgårdsområde om några hundra meter.
Om du kommer på E18 oavsett från vilket håll är det skyltat Kroksvik, Gustavsviks Industriområde och Österviks kapell. Sväng av och i korsning direkt efter följ skyltningen mot "ridskola" så kommer ni fram till Gustafsviks Herrgårdsområde om några hundra meter.