Evenemang

Den stora matfestivalen Smaka på Värmland är tillbaka på Gustafsviks herrgård utanför Kristinehamn 29-30 september 2018

Tvådagars festivalen erbjuder värmländska utställare med lokalproducerade produkter.   

Smaka på Värmland har något för alla. Över 60 utställare med allt från matprodukter till produkter till det dukade bordet. Scenprogrammet för både lördag och söndag är fullspäckat med spännanade ingredienser och nyheter. 

Nyheter för i år är bland annat food court området där Krögare från Ölme Prästgård och Almars Krog kommer hålla till. Det är även här du kan hitta de regionala bryggerierna Wermlands Brygghus, Good Guys Brew och Tappers Bryggeri & Musteri. Utöver detta kommer även Sockerslottet med sin filial Gusafsviks herrgårdscafé hålla till i den rosa "Ernst-flygeln" samt att Bagarfesten med Bagarlandslaget kommer finnas på plats inom food courtens område. Under lördagkvällen kommer food court området förvandlas till en Oktoberfest där Karlskogabandet deNadas står för underhållningen. Det blir en härlig kväll med kall dryck, värmländska delikatesser och god stämning. 

En av höjdpunkterna under årets Smaka på Värmland är att krögaren, professorn och vinkännaren Carl Jan Granqvist intar scenen under söndagen. Ytterligare nyheter för scenprogrammet är i år att utöver tävlingen Årets Gröna Mästerkock har även tävlingen Årets Gröna Minikock lagts till och båda tävlingarna kommer att avgöras live på scenen under lördagen. Söndagen bjuder även på prat och tillagning av fisk. Peter Ronge från Rönnebergs sjökrog kommer tillaga två fiskrätter på scenen samtidigt som Thommy Möller, en av yrkesfiskarna bakom föreningen Vänerlöjrom och Björn Örnvald från Luröbåten Örnvald Fiske & Turism berättar om fisket och maten från Vänern idag. 

Vänerbuss kör gratisbussar mellan Kristinehamns centrum och Smaka på Värmland under både lördag och söndag. Även bussar till och från Oktoberfesten kommer finnas.

För mer information angående matfestivalen Smaka på Värmland, se evenemanget: Smaka på Värmland

Smaka på Värmland

Smaka på VärmlandSmaka på Värmland