Välkommen med husbilen

Hej! I Kristinehamn tycker vi om husbilar och dess gäster. Kristinehamn har fokus på husbilar och husvagnar, både försäljning, service och populära ställplatser. Du är välkommen året runt!

POPULÄRT MED HUSBIL

I Kristinehamn finns många möjligheter att övernatta med husbilen oavsett om du vill bo på en ställplats eller en campingplats. Här kommer lite förslag på vad du kan göra när du är i Kristinehamn. 

MAGISK SKÄRGÅRD

Kristinehamns skärgård är magiskt vacker och här finns något för alla. När du bor på Kristinehamns gästhamn eller Kristinehamns herrgårdscamping är du nära skärgården och centrum. Vill du bo lite längre från centrum finns Baggeruds camping, Revsands camping, fortfarande med Väner läge. För dig med golf intresse rekommenderas golfklubbens ställplats. . Du följer skyltarna mot Picassoskulpturen och vill du inte ta husbilen kan du gå eller cykla längs strandpromenaden året runt. 

Vill du ta en båttur, strandpromenad, äta gott, fika eller se Picassos unika skulptur? I skärgården går det bland annat sommartid turbåtar till öarna Vålön, Långön och Alvön. Njut av bad, vandring samt lugn och ro. Det finns även flera caféer i skärgården som serverar fika och lättare lunch. Vill du istället äta en god måltid och samtidigt njuta av Vänern kan du ta en tur till Rönnebergs Sjökrog (öppnar våren/sommaren 2019). Ett måste när du är i Kristinehamns skärgård är Pablo Picassos största skulptur, en skulptur som föreställer hans fru Jacqueline. Det är framförallt Vänerläget som gör att det är trevligt att återkomma till Picassoskulpturen. Gå runt udden och se skulpturen från den sidan Pablo Picasso tänkte sig att du ska se skulpturen nämligen från sjösidan. Passa på och njut av en magisk Vänervy året runt. 

Ett annat tips är att cykla eller ta husbilen till Kungens rastplats (Magasinsvägen/Possebergsvägen 11). Här hittar du vindskydd och eldstad med Vänernära läge. Prova fiskelyckan det är fritt fiske i Vänern. Andra fotovänliga platser med härlig Vänerutsikt är Baggerud och Hult. 

MYSIG HERRGÅRDSMILJÖ

Vid Gustafsviks herrgård, väster om Kristinehamn, finner du en drömlik plats med en spännande historia. Herrgården brann ner 1967 och kvar finns bland annat flygelbyggnaderna. I den västra flygeln hittar du ett sommarcafé och i östra flygeln en sommarbutik. Här finns även trädgårdsverksamhet på platsen och du kan köpa grönsaker och plantor som odlats på platsen. Ta cykeln längs Varnumsviken till Gustafsvik eller kör husbilen och njut av fika och shopping i en mysig miljö eller strosa bara runt och njut av platsen. Det händer även en del evenemang vid Gustafsvik bla Smaka på Värmland i slutet av september, läs mer om evenemangen på Gustafsvik.

NÄRA NATUR OCH KULTUR

Oavsett vilken ställplats eller camping du valt att bo på är det lätt att komma nära naturen. Värmlandsleden Järnleden utgår från Kristinehamns gästhamn. Första etappen är en härlig asfaltsväg som du kan gå eller cykla längs med Varnumsviken till Gustafsvik. Tips på stop längs vägen är Kristinehamns konstmuseum som är ett spännande konstmuseum för modern och samtida konst. Fortsätt ung 2,5 km till längs Varnumsviken och du kommer till en bro. Här hittar du både fågelområde, stadsbondgård och ett unikt kapell. Vårens vitsippor och blåsippor hittar du i mängder vid Österviks kapell.

Bor du på Baggeruds camping bor du alldeles intill Vänern och cykelnära till Värmlandsleden Visnumskilsleden.  

CENTRUMSHOPPING

Lämna husbilen på någon av ställplatserna och promenera/cykla in till Kristinehamns centrum eller ta med din husbil och parkera på en husbilsparkeringsplats i centrum (Östra Lötgatan, 2 timmar avgiftsfri). Här hittar du allt från mysiga caféer, butiker och restauranger till unik shopping. Spendera en heldag och strosa runt i butikerna, fika och avsluta dagen med en middag på någon av restaurangerna. Ex på unik shopping är: Lev Vackert butiken, Krukmakeri hemjord, Kristinehamns historiska, Sockerslottet, Wermlands brygghus, Ölme diversehandel och Oliveriet. Sommartid kan du ta båten tillbaka till ställplatsen.

Vålösundsvägen och Kristinehamns skärgård
Photo credit: Vackra Vålösundsvägen
Vålösundsvägen och Kristinehamns skärgård
Vårblommor
Photo credit: Upptäck våren i Kristinehamn
Vårblommor
Vålösundet i Kristinehamn är värt ett besök året runt
Photo credit: Vålösundet i Kristinehamn är värt ett besök året runt
Vålösundet i Kristinehamn är värt ett besök året runt
Ja