Guidning

Följ med på guidad tur på Järnleden
Följ med på en naturvandring

Längs järnets historiska väg från Bergslagen till Kristinehamn. Leden går i varierad och artrik natur med gott om djurliv och en fin flora. Vi passerar många historiska platser och byggnader en del kan vi bara berätta om medan andra står kvar än idag. Historien om hur frakten gick till följer vi löpande via berättelser, bilder och en del skyltar.

Vandringen är lätt till medelsvår och går längs stigar, grusvägar och en och annan spång. Vi passerar genom skog, odlingsmark och går längs både sjö, damm och älv. Vid ett fåtal platser går vi uppför lite längre backar. Lunch avnjuts vid Ljustjärnen och det blir kaffepaus vid Niklasdams trädgård.

Vandringar 

Boka in en eller flera guidade turer som är 16-22 km långa och går från Hytte till Älvbron/Kristinehamn. På denna typ av tur är det bra med vandringsvana eller bra kondition. Guiden berättar om historia, kultur och natur. 

Klädsel: Vandringskängor och kläder för rådande väder. 

Medtag egen matsäck med gott om dryck eller beställ från något bageri/restaurang i Kristinehamn.

Bussbiljetter till och från start och slutpunkt köps billigast med Värmlandskort.

Har du en grupp som vill gå så kan guidningen bokas enligt överenskommelse. Det är en heldagsaktivitet och om man åker buss passar tiderna: 09.00-15.00/17.00. Minimumavgift 2000 kr/dag (upp till max 20 personer).

Läs mer om konsult Christina Skans guidning på Järnleden

Tel: +46 (0)70 815 99 62
skan.christina@telia.com