Jul i Kristinehamn 2020.

Njut av julen i Kristinehamn

Julen är här men ingenting blir är som vanligt. I detta inlägg har vi samlat information för dig om julens Kristinehamn, öppettider i centrum, aktiviteter utomhus mm.

Kristinehamns centrum

I Kristinehamns centrum finns ett finns bra utbud med butiker så du kan handla dina julklappar på hemmaplan. Det finns 8 butiker med kläder eller skor, 5 stycken med inredning/presenter, förutom det finns det affärer med hantverk, smycken, blommor, böcker, godis, elektronik, delikatesser m.m. Har du svårt att välja är ett tips att köpa ett presentkort från Omtänksamma Kristinehamn (centrumföreningen), ett 50-tal butiker i Kristinehamn är anslutna till presentkortet. Presentkortsautomaten finns utan för Intersport och du betalar med ett kreditkort. 
Läs mer om Omtänksamma Kristinehamn här:

De generella öppettiderna i centrum är följande, (avvikelser kan förekomma från enskilda butiker):
Vardagar 10-18
Lördagar 10-15
Adventssöndagar 12-16
21 och 22 dec 10-19
Julafton stängt
Juldagen stängt
Annandag jul 10-15
Nyårsafton 10-13
Nyårsdagen stängt


Ljusinstallationer i Picassoparken

Att besöka den 15 meter höga Picassoskulpturen är en upplevelse i sig, som nu höjts ytterligare en nivå med hjälp av vacker belysning i parken. Gör en utflykt under julledigheten och njut av skärgårdsmiljön, grilla korv vid eldplatsen och ta en promenad runt udden och till Fyrparken. Extra bord med sittplatser har ställts ut vid utsiktsplatsen, i närheten av eldplatsen, så att fler sällskap samtidigt kan njuta av platsen. Ljusinstallationerna lyser till och med 10 januari. Läs mer om Ljusinstallationen i Picassoparken här.

Jullovsjakten

Ta dig till en eller flera av de 12 julkulor som markerar badplatser och andra utflyktsmål i Kristinehamn. En perfekt dagstur för dig och dina kompisar eller familjen. Ladda mobilen och fyll ryggsäcken, grilla, mys och upptäck naturen. På varje plats finns en gran med en QR-kod. Du skannar in koden med din mobil och kommer till ett tävlingsformulär där du svarar på frågan och fyller i dina kontaktuppgifter. Ta en fin bild på platsen som du skickar in tillsammans med svaret. Ju fler platser du tävlar på desto större chans har du att vinna. Det är flera grymma priser som står på spel - presentkort på sportbutiker, gym, padelbanor mm. Läs mer om Jullovsjakten här

Jullovsaktiviteter

Denna jul passar det på att göra mycket uteaktiviteter såsom: lyssna på spökhistorier, guidningar och andra berättelser via StorySpot, gå på stadsvandring med hjälp av skyltar, spela Frisbeegolf, besök ex alpackor, hästar och höns på stadsbondgården eller gör en skogstur och leta kontroller i skogen med Rolles julnötter. Läs mer om dessa och andra aktiviteter här.

Corona-anpassade julerbjudanden

Här hittar du samlade erbjudanden, initiativ och samarbeten som underlättar för dig att komma i julstämning, julhandla lokalt och fira jul på ett corona-säkert sätt. Julhandla från utställare som skulle ha deltagit i Gustafsviks julmarknad. Från några av Kristinehamns restauranger kan du beställa hem julbordet i år.

Lev vackert jul 2020
Photo credit: Lev vackert jul 2020
Lev vackert jul 2020
Handelsmagasinet 2020
Photo credit: Handelsmagasinet 2020
Handelsmagasinet 2020
Picassoskulpturen i nytt ljus i Kristinehamn
Photo credit: Picassoparken i nytt ljus över jul och nyår
Picassoskulpturen i nytt ljus i Kristinehamn
Nej