Turismenheten Kristinehamn

Personliga tips

Hej! Vi arbetar på turismenheten i Kristinehamn. Vårt jobb är att ge dig personliga tips så att du upplever Kristinehamn mer. Här kommer ett urval av platser vi själva väljer när vi är lediga.

Linnéa

Mat betyder mycket för mig. Jag är väldigt förtjust i den hemgjorda glassen som serveras i en handgjord skål och de ekologiska kakorna på Krukmakeri hemjord. Att handla direkt från bonden för med sig så mycket smak och möjligheterna är många såsom Hygns Vilt, Sörgården, Matmarknad, torget, marknader, REKO-ring, Gretas Ost & Sånt. Att gå på restaurang och njuta av lokalproducerad mat är vardagslyx att minnas såsom: Mat i din vardag, Mastmagasinet, Oliveriet, Panncentralen, Restaurang Axel och Ölme Prästgård

Bettina

Som gammal simhopperska trivs jag i badhus och det är ett utmärkt ställe för familjen. Mina barn gillar rutschkanan och jag tycker om SPA-delen. I samma hus finns även Lek & Luft. De har öppet på skolloven, perfekt när barnen behöver göra sig av med spring i benen. Fler tips för barnfamiljen är: hälsa på djuren och hoppa i hö på Stadsbondgården, trampa dressin, piratturer eller åka gokart. 

Frida

Vänern är nog min bästa plats på jorden. Jag är uppvuxen på skär och kobbar på somrarna. För mig finns inget bättre än att sitta på en solvarm klippa och bara titta ut över vattnet och den obrutna horisonten.
I Kristinehamns orörda sötvattens-skärgård finns helt fantastiska platser att upptäcka. Kliv på en turbåt och öluffa dig runt!

Ulrika

Platser med kulturhistoria är platser med magi för mig. Gamla, vackra herrgårdsmiljöer med sina berättelser, byggnader och föremål har en dragningskraft som nästan är oförklarlig. Jag riktigt känner historien och blir en liten del av den när jag vistas på sådana platser. Värmlands Säby gård är som en dröm om 1700-talet med sin labyrint och ståtliga ekar. Gustafsviks herrgårdspark, Österviks kapell, Presteruds Herrgård och Ölme Prästgård är likaså platser där den omgivande naturen, oavsett årstid, spelar en stor roll. Det är magiska miljöer för utflykter, konferens, fest eller andra evenemang.

Det finns så mycket mer att göra i Kristinehamn  

Denna hemsida (visitkristinehamn.se) har vi fyllt med tips på vad du kan hitta på i Kristinehamn, så att det är enkelt för dig att hitta dina egna favoriter.  

Lite fler tips är:
I Kristinehamn är det lätt att nå Vänern. Tillbringa några timmar på ett café, en restaurang eller en klippa och njut av solen endast några meter från Vänerns strand - strandpromenad året runt. Här lockar äventyr för både stora och små året runt. Välkommen att upptäcka en stad som knyter ihop historia och nutid, där berömdheter som drottning Kristina, Gustaf Fröding och Picasso satt sina avtryck.

Kristin och Tom från Minnesota driver bloggen och Instagramkontot "Travel past 50" och i slutet av mars 2018 besökte de Värmland och Kristinehamn.
- "I’ve dropped a pin on my ‘I-could-live-here’ map; Kristinehamn makes the list."
Läs hela deras reportage från resan och inspireras! 

Du är alltid välkommen att kontakta Kristinehamns turistbyrå för att få inspiration.

Vi ser fram emot att höra från dig.
Trevlig dag:)

Mums med hemjord kaka i en handgjord skål på Krukmakeri hemjord i Kristinehamn
Photo credit: Krukmakeri Hemjord
Mums med hemjord kaka i en handgjord skål på Krukmakeri hemjord i Kristinehamn
Här på Kristinehamn arena kan du välja mellan vattenrutschbana, Lek och luft och spaavdelning.
Här på Kristinehamn arena kan du välja mellan vattenrutschbana, Lek och luft och spaavdelning.
På en solvarm klippa är det lätt att hitta ro.
På en solvarm klippa är det lätt att hitta ro.
Värmlands Säby herrgård är en plats med magi.
Värmlands Säby herrgård är en plats med magi.
Nej