Henrik Torehammar

Henrik Torehammar, foto Mikael Grönberg, Sveriges Radio
Henrik säger att det han alltid besöker när han är hemma är Kristinehamns Konstmuseum med utställningar, fina museibutiken, restaurangen Panncentralen med god fika och mat allt i den underbara miljön ute vid Marieberg.

"Kristinehamns konstmuseum är extremt ambitiöst och bjuder alltid på spännande utställningar. Det finns också en underbar skaparverkstad för barnen, och prickar man rätt i kalendern finns det vuxna kvällsaktiviteter när museet förvandlas till en röjig klubblokal. Området kring Marieberg är alltid värt en promenad och på helgerna kan man fynda i second-hand-butiken!" April 2018

Henrik Torehammar, 37 år
Journalist, Sveriges Radio Ekot
Familj: Make och barn
Bor: Stockholm

Henriks karriär i korthet:
Något av de första jobben som journalist var som Liberal ledarskribent på GT. Han har bland annat varit med och startat Sveriges Radios första radiodokusåpa Privatradio. Henrik debuterade som programledare sommaren 2008 i radioprogrammet Brunchrapporten i Sveriges Radio P3. I december 2008 ledde han tillsammans med Kitty Jutbring och Ehsan Noroozi den sex dygn långa livesändningen från Musikhjälpen 2008. Vid den årliga radiogalan i september 2009 mottog han priset som "Årets rookie". I början på 2012 blev han programledare för Torehammars vecka i P3 tillsammans med sidekicken Linnéa Wikblad. Senare samma år gjorde han även debut i Sveriges Radio P1 med programmet Detektor tillsammans med Jenny Küttim. I slutet av 2014 började han på Aftonbladets nya morgonprogram som sidekick. Det Henrik nu jobbar med är tillsammans med Fredrik Furtenbach och Tomas Ramberg är podcasten Det politiska spelet som produceras för Sveriges Radio inför valen 2018. Dessutom jobbar han som programledare sedan våren 2018 började med en tung klassiker i radiosammanhang nämligen Ring P1 i Sveriges Radio.