Kicki Johansson

Kicki Johansson har med 190 matcher landskampsrekordet och med 3412 gjorda poäng även poängrekorden i det svenska landslaget och det inofficiella poängrekordet i damernas elitserie, med 62 gjorda poäng i matchen Södertälje BBK mot Söder (133-93), samt blev utsedd till förra århundradets spelare.

Kickis smultronställen i Kristinehamn

Kristinehamns Hembygdsgård: perfekt att cykla till, mysigt att lugnt strosa runt och insupa historiken och avsluta med hembakat. 

Kristinehamns skärgård: en cykeltur till  Picasso och där lyssna på ngt live uppträdande med medhavd picknick korg- gärna med ett gott vin till.

Fika på Krukmakeri Hemjord: mysigt läge i dess småskalighet, med ett fantastiskt earl grey te serverat i egna keramik koppar och kannor. 

CC Auktionskammare: så fint inrett, så många och spännande saker att titta på. 

Mariebergsområdet med Kristinehamns konstmuseum: jag har bla sett Alvar Alto- och Lars Wallin utställningarna som var riktigt sevärda. Handelsträdgården och inte minst möjligheten att äta el fika med utsikt över Vänern. En fin parkoas med många minnen från min uppväxt då min mamma jobbade där.

Till sist, varför inte lite streetbasket på utomhusplanen vid herrgårdscampingen. Dessa korgar är desamma som jag stått och skjutit på i ur o skur för att bli bäst! Stort nostalgiskt värde för mig!

Mycket nöje
Kicki Johansson
3 maj, 2016

Mer fakta om Kicki Johansson

Kicki Johansson var med i Mästarnas Mästare våren 2016 och ambassadör i Kristinehamn 2016.
Hon började med basket i KFUM Kristinehamn, värvades redan som 19-åring till Södertälje BBK innan hon kom till Arvika. Med Södertälje spelade Kicki Johansson 255 matcher under perioden 1981-1987, och gjorde under dessa matcher 6888 poäng för klubben och var med därtill med och vann fyra SM-titlar med klubben.

Karriären fortsatte sedan i Arvika där det blev ytterligare fem titlar med Arvika Basket och Europacupfinal 1991. Det största som har hänt i Svensk Baskets klubbhistoria.

Hon vann även Elitseriens skytteliga åren 1983-1986. Johansson har genom sina basketmeriter även placerat sig inom topp 100 idrottsmän/-kvinnor alla kategorier i Sverige under 1900-talet.

Våren 1994 meddelade hon att hon slutade spela. Hon följde upp den aktiva karriären med en tränarkarriär. År 2000 förde hon upp Högsbo Basket Damer till Elitserien.