Vålösundsvägen

Härligt strandhäng

Strandpromenaden längs Vålösundsvägen är ett härligt utflyktsmål året runt. Möjligheterna att njuta några meter från Vänerns strand är många. Det är lätt att cykla, promenera, åka buss eller ta bilen och ställa på en parkeringsplats för att sedan promenera utmed Vålösundet och uppleva Vänern på nära håll. Vardagslyx, helt enkelt.

Att ta en paus och njuta av Vålösundet är ett måste och möjligheterna är många. Det finns eldstäder, bänkar och lekparker, se kartan över strandpromenaden. Ta ett stopp och mys på soldäcken som är placerade strategiskt nära lekparken som passar bra för barn med spring i benen. 

Naturligtvis ingår det att beundra Picassoskulpturen under utflykten. Oavsett om du tycker skulpturen är vacker eller ej är det fascinerande att titta på den femton meter höga skulpturen vars ena vinge väger åtta ton samtidigt som du njuter av Vålösundet och Vänervyn. Beundra statyn även från utsiktsplatsen, det är så mycket lättare att se skulpturen från håll. Picasso blev lovad av konstnären Carl Nesjar att skulpturen ska hålla i 2000 år, vilket var ett löfte som gladde Picasso.

Ett tips: missa inte att fortsätta ut till Fyrparken. Här hittar du en av Kristinehamns bästa Vänervyer, du är faktiskt ung i samma breddgrad som Sandvikarnas badplats på Vålön.

Det går att åka buss längs strandpromenaden året runt: buss nummer 65 

Ja