att trampa dressin är härligt

emmafrykman_fotografi

Jag och min familj tog oss en tur med dressinen. Vi trampade en timme eller sex km från Konsterudsdressinstation och kom till Mosstorp. Ska jag vara ärlig var det faktiskt min sambo som trampade och jag och våra barn (2 och 5 år) satt på bänken. Det gick väldigt bra och var mysigt. Vid Mosstorp finns grillmöjligheter, dass, gräsytor som är perfekta för att ha picknick eller varför inte lägg filten i solen och lyssna på vad skogen har att erbjuda. Jag och min familj hade med pastasallad och kyckling. Vi sparkade boll på de härliga gräsytorna. Du finner också detta fina hus med tak som gräset växer på. Barnen tyckte det var så häftigt att se alla vindkraftverk längs med dressinturen.

Att trampa dressin är en perfekt dagsutflykt och passar utmärkt i tider som dessa. När vi var iväg stannade vi vid sjön Däveln på hemvägen. Vi hade dock otur här och min lilla tjej spräckte läppen och vi fick genast avbryta turerna. Det finns så jättefina bommulsblommor i hela skogen vid Däveln. Det som är härligt med att ta en tur med dressinen är dels naturen, den friska luften men också att det finns mycket att se som de nya vindkraftverken, alla dofter och alla djur.

Mitt andra tips är Picassoskulpturen och utsikten här. Det är ett klassiskt ställe som du verkligen inte får missa speciellt när det inte går så mycket vågor.  

Skärgården i KristinehamnMosstorp, äventyr med dressin

Jag vann en övernattning på Park Hotell. 

Ett hotell som jag vet har funnits länge men som jag aldrig besökt tidigare. 

Jag bokade övernattningen via mejl och fick ett otroligt bra bemötande tillbaka! Väl på plats fick jag ett jättefint dubbelrum på översta våningen med blå lugna nyanser. 

Jag tog med mig min sambo på min ”Staycation” och njöt av två dygn med sovmorgon och god frukost! Vi shoppade, drack gott på restaurangen Buffé, badade i skymningen och jutviken, åt en magiskt god pizza på Oliveriet och njöt av lugnet på hotellrummet!

Det bästa med vår staycation var att kunna gå tillbaka hotellet som ligger i vår fina järnvägspark, nära till centrum, centralstationen, lekparker mm och sen krypa ner i den sköna hotellsängen! Park Hotell var litet och mysigt. Det var som att komma hem, och den känslan gillar jag! Jag rekommenderar verkligen att övernatta på Park Hotell - var du än bor!

Emma Frykman, Kristinehamn

Park HotellPark Hotell

Bad

Pizza på Oliveriet

Nej