Fridastraningskonto

Jag åkte tillsammans med min son Frank som fyller 6 år i år. Vi har väntat med att åka på piratturen för att Frank skulle bli lite äldre och ha glädje av det. Eftersom vi väntat ett tag så var peppen inför piratturen enorm! Frank tittade på filmklippet om piratturen och hade studerat så han visste exakt vad som skulle hända. Han hade till och med sminkat sig för att passa in med piraterna ombord.

Från att vi gick ombord tills att vi gick av var det fullt ös, piraterna höll igång konstant i tre timmar. Det var lite jobbigt att en av piraterna hette Frida då jag också gör det, för piraten Frida gömde sig under stora delar av resan och alla ropade Frida, haha. 

På Saxholmen fick vi gå av och leta efter skatten och detta tyckte Frank var roligast, för då blev de tvugna att akta sig för Saxarna som bor på ön. På vägen tillbaka fick vi macka, kaffe, festis och glass vilket var perfekt efter allt skattletande. 

Dagen vi var ute med Bojorten på piratturen var det ganska dåligt väder och det regnade lite smått i omgångar. Men det tänkte man inte på eftersom man blev underhållen hela tiden. 

Som vuxen tycker jag att det är bästa var att få ta sig ut i skärgården, det är så härligt att ta sig ut på vattnet och se Kristinehamns skärgård. Det är ju så roligt också att vi har ett sådant fint skepp mitt i stan. Detta kommer nog bli en tradition som vi kommer att göra varje år. Kan verkligen rekommendera alla en pirattur med skeppet Bojorten. 

Frida Orlinder, Kristinehamn

Nej