marieangleswe

Det finns många mysiga platser i Kristinehamn men mitt absoluta paradis är Revsand, som ligger drygt en mil söderut från staden längs med Vänerkusten.

Min farfar bodde i Hult som barn och min familj har sedan tidigt 40-tal sommarstuga här. Alldeles intill vår stuga ligger Revsands mysiga camping med uthyrningsstugor och sjönära platser för tält, husvagn och husbil. För dig som gillar att bada och sola är Revsand perfekt med sin breda, långgrunda sandstrand. 

För mig betyder Revsand avkoppling och vila. Inga måsten. Utsikten över Vänern, som öppnar sig utanför, är fantastisk. Kanske kommer igelkotten och vandrar förbi på kvällskvisten, ibland hittar man kantareller på kvällspromenaden. Här badar, grillar och softar vi hela sommaren. På vintern, när isen är säker, åker vi hit och grillar korv och tar en promenad i bukten.

Bäst av allt är att vädret ofta är bättre i Revsand än i Kristinehamn. Ja, det är faktiskt sant! Inte sällan är det soligt här trots att det regnar inne i stan. På första arbetsdagen efter en sällsynt regnig sommar fick min solbrände far en gång frågan av sina arbetskamrater var han hade varit under semestern. När han berättade att han varit i stugan i Revsand hela sommaren var det ingen som trodde honom. De trodde att han hade varit vid Medelhavet. Denna bilden är tagen vid vår stuga intill Revsands camping en kväll i juli, just en sån där dag när det regnade inne i stan medan solen tittade fram i Revsand.

Marie Angle, Kristinehamn

Nej