marieangleswe

Det finns många mysiga platser i Kristinehamn men mitt absoluta paradis är Revsand, som ligger drygt en mil söderut från staden längs med Vänerkusten.

Min farfar bodde i Hult som barn och min familj har sedan tidigt 40-tal sommarstuga här. Alldeles intill vår stuga ligger Revsands mysiga camping med uthyrningsstugor och sjönära platser för tält, husvagn och husbil. För dig som gillar att bada och sola är Revsand perfekt med sin breda, långgrunda sandstrand. 

För mig betyder Revsand avkoppling och vila. Inga måsten. Utsikten över Vänern, som öppnar sig utanför, är fantastisk. Kanske kommer igelkotten och vandrar förbi på kvällskvisten, ibland hittar man kantareller på kvällspromenaden. Här badar, grillar och softar vi hela sommaren. På vintern, när isen är säker, åker vi hit och grillar korv och tar en promenad i bukten.

Bäst av allt är att vädret ofta är bättre i Revsand än i Kristinehamn. Ja, det är faktiskt sant! Inte sällan är det soligt här trots att det regnar inne i stan. På första arbetsdagen efter en sällsynt regnig sommar fick min solbrände far en gång frågan av sina arbetskamrater var han hade varit under semestern. När han berättade att han varit i stugan i Revsand hela sommaren var det ingen som trodde honom. De trodde att han hade varit vid Medelhavet. Denna bilden är tagen vid vår stuga intill Revsands camping en kväll i juli, just en sån där dag när det regnade inne i stan medan solen tittade fram i Revsand.

Husbil från Bergholms

Kristinehamns gästhamn

Kristinehamns gästhamn

Jag vann en natt på Kristinehamns Gästhamn.

Lördagen den 22/8 var det dags för mitt hemesteräventyr! Jag hade vunnit en övernattning för två i Kristinehamns mysiga och centralt belägna gästhamn i en husbil som tillhandahölls av Rent and Travel.

Husbilen väntade redan på oss när vi kom till gästhamnen vid lunchtid på lördagen. Perfekt placerad stod den, med utsikt över den nya sjönära stadsdel som håller på att växa fram på andra sidan vattnet och bara några meter ifrån stans flytande stadsvapen – Bojorten – som jag starkt vill rekommendera en utflykt i för er som ännu inte provat. Men en stunds bryggseglande i gästhamnen går inte av för hackor det heller, i vårt fall avnjutandes en chokladdoppad mjukglass från Sanna-grillen på andra sidan vattnet.

Efter en skön promenad i den intilliggande nya stadsparken tog vi oss an gästhamnens minigolfbana. Banorna är roliga och passar hela familjen. Jag tror att jag slog personligt rekord, men det räckte tyvärr ändå inte till seger i den starka konkurrensen.

Vi behövde inte gå många steg för att hitta middag. Under helgkvällarna dukar Thanh Thai Palace, beläget si så där 25 meter från vår husbil, fram sin Mongolian Barbeque-buffé där du själv lassar upp vad du vill äta på din tallrik och sedan får se kocken tillaga det. Mums!

Natten var lugn och fridfull, trots det centrala läget, och jag förstår varför gästhamnen är så populär bland både båtägare och husbilsresenärer. Servicen är toppen, Tommy med personal är hjälpsamma och mycket trevliga värdar.

Följande morgon började vi dagen med en picknick på kajen. Det finns snygga trämöbler för dig som föredrar bord och stol, men vi dukade upp vår räkmacka (vad annars?) direkt på en filt och njöt av vår sista stund som turister i vår egen stad. 

Marie Angle, Kristinehamn

Nej