Härlig utsikt vid Kristinehamns herrgårdscamping

helenesfoton

Kristinehamns skärgård – vilken pärla det är! Här är fint året runt men min favoritårstid är våren och sommaren då jag ofta promenerar eller cyklar längs vattnet ut till Picassoudden. Där blir det en liten paus innan jag vänder hemåt igen.

På udden finns världens största Picassostaty som sägs föreställa hans fru, den heter Jacqueline. Här finns Picassouddens café där det är perfekt att köpa en glass att njuta av samtidigt som man sitter på udden och njuter av utsikten över Vänern. Härifrån ser man Vålön. Dit kan man ta sig med turbåten Stöten. Där finns fina sandstränder att bada vid och även ett klippbad.

Det finns flera ställen att stanna på efter vägen ut. Kristinehamns Herrgårdscamping har väldigt fin minigolfbana och ett mysigt fik. Herrgårdsbyggnaden är värd att gå en sväng förbi. Det går också att bada här.

Nästa fina stopp är förstås Skymningens badplats. Där finns sandstrand och brygga, ett barnvänligt bad inte långt från centrum. När jag sedan kommer förbi skymningen och kommer ner för den lilla backen breder Vålösundet ut sig med gång- och cykelväg hela vägen ut till Picassoudden. Många fina båtar finns det att titta på här som ligger i långa rader vid bryggorna längs strandkanten.

En stor fin lekplats finns också på vägen ut förutom alla gröna ytor längs hela vägen. Det går att sätta sig nästan vart som helst med egen fikakorg. Eller så fikar man på Kyrkans sommarhem med utsikt över sundet. Har du tur ser du någon stor lastbåt komma genom sundet på sin väg in till hamnen eller ännu bättre, den vackra Båjorten komma glidande i all sin glans.

Solnedgångarna är fantastiska här ute. Så en picknick någonstans efter vägen ut och sedan sitta där och njuta när solen går ner – det är oslagbart!

Jag vann en övernattning i husbil på Kristinehamns golfklubb

Ett höstruskigt dygn vid Kristinehamns golfklubb/golfbana i husbil - en helt ny  upplevelse för oss som inte golfar. Medhavd lunch intogs i husbilen medan regnet smattrade på taket. En typisk höstdag. Sedan blev det kaffe med vänner under tiden vi inväntade regnuppehåll. Vännerna ställde sin husbil bredvid vår och höll oss sällskap. När regnet gav sig tog vi en promenad runt golfbanorna. Fin miljö att ströva runt i. Ganska många golfare ute på banan trots att det hade regnat. Solen tittade till och med fram.

När vi strosade runt där vid de långsträckta gräsmattorna hörde jag plötsligt någon som ropade four. Jag tittade glatt upp men till min besvikelse såg jag inga får innan allt svartnade... Nej, jag skojar bara. Jag är helt övertygad om att alla spelare hade fullt koll på oss ovana golfbanegäster.

Kvällsmat intogs också i husbilen då restaurangen endast har lunchservering (sommaren 2020 reds. anm.). Egen frukost intogs i vännernas husbil som var fullt utrustad till skillnad mot "vår". Det var regnuppehåll så det blev en promenad även idag. Vi gick en längre sväng än bara runt golfbanan. Vi loggade en geocache och placerade ut tre egna då det var glest med gömmor här i området. En perfekt hobby som passar både på hemester och semesterresor både i Sverige och utomlands. Efter promenaden avslutade vi vår vistelse med lunch i restaurangen där vi åt en väldigt god lunch, vi var alla mycket belåtna. Dygnet avslutades som det började med regn. Det var dags att checka ut och åka hem igen.

Heléne Gustafsson, Kristinehamn

 

 

Vackra vyer vid Hults sommarhem i Kristinehamn
Vackra vyer vid Hults sommarhem i Kristinehamn
Sista spelaren i bollen ringer i klockan
Sista spelaren i bollen ringer i klockan
18-håls skogs- och parkbana i en härlig naturmiljö i Kristinehamn
18-håls skogs- och parkbana i en härlig naturmiljö i Kristinehamn
Nej