Öluffa

Välkommen som du är, ta ett djupt andetag och njut av allt från kultur till en sjönära middagslur. Ingen kan låta bli att älska Vänern. Med dess obrutna horisont och vilda natur ger Vänern ett storslaget intryck. Med kaxiga placeringen tredje störst i Europa och störst i Sverige finns det ingenting som liknar Vänern. Att Vänern genom årtusenden har lyckats behålla sin vattenkvalité är något som vi är väldigt stolta över. Vattnet är så rent att du kan dricka det direkt ur sjön. Och att bada i sötvatten göra att du inte behöver duscha av dig saltet efteråt.

Välkommen ut på Vänern sommaren 2020. Det är lätt att komma ut på Vänern. Du kan åka till Alvön och Långön som har härliga släta klippor eller Vålön med  och ända till Karlstad. Säsongen för Stöten och Båtbuss 95/96 är 26 juni till 2 augusti 2020. 

Båtluffa på Vänern 2020

Åk med en Bojort

Bojorten i Kristinehamns skärgård

Bojortarna användes som transportfartyg på de grunda holländska kanalerna. Bojortar har även haft stor betydelse för Kristinehamns bildande. Staden var mellan 1600- till 1800-talen den viktigaste utskeppningsplatsen för Bergslagens stångjärn. Det var nämligen på dessa fartyg som järnet fraktades över Vänern till Göteborg för vidare transport utomlands. Därför gav Drottning Kristinas förmyndarregering 1642 Kristinehamn stadsrättig

På sommaren kan du åka med bojorten.

Välkommen till Vänerhavet!

Se en kort film om Kristinehamn här