Värmlands Destinationer

Utforska värmlands

Destinationer

 • Arvika
 • Degerfors
 • Eda
 • Filipstad
 • Forshaga
 • Grums
 • Hagfors
 • Hammarö
 • Karlskoga
 • Karlstad
 • Kil
 • Kristinehamn
 • Munkfors
 • Storfors
 • Sunne
 • Säffle
 • Torsby
 • Årjäng
Arvika
Degerfors
Eda
Filipstad
Forshaga
Grums
Hagfors
Hammarö
Karlskoga
Karlstad
Kil
Kristinehamn
Munkfors
Storfors
Sunne
Säffle
Torsby
Årjäng
Vänern
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]

Våra destinationer

Arvika
Arvika i hjärtat av Värmland har Sveriges innersta hamn, ett blomstrande kulturliv, stolta hantverkstraditioner och storslagen natur. Välkommen! Arvika har en mysig och välkomnande stadskärna med inbjudande butiker, gott om restauranger och hamnområdet är centrum för nöjeslivet under sommaren. Här finns sevärdheter för den kulturintresserade, rikt musikliv, 165 sjöar för fiske och vattenäventyr och vida skogar för friluftsliv. Välkommen!
Degerfors
I Degerfors har du nära till vatten och storslagen natur. Här finns sjöarna Möckeln, Skagern, Ölen, Storbjörken och Lillbjörken med stora möjligheter till ett rikt fiske och naturliv.
Eda
En kommun med betydande gränshandel, historiska sevärdheter och härliga naturupplevelser både sommar och vinter. Välkommen till Eda!
Filipstad
Älg- och bäversafari, guldvaskning, vandring, häst och vagn, vildmarksritter, dressin, kanot, långfärdsskridsko, golf, minigolf, tennis ,paintball, sumobrottning!!! Och mycket mycket mera... Tillåt dig också att bara ta det lugnt vid stranden – bada eller prova fiskelyckan i något av våra vattendrag. Ditt fiskekort kan du bl.a köpa på turistbyrån. Hos våra aktivitetsföretag har Du många valmöjligheter; för säkerhets skull - boka innan du gästar oss, så vet du , att du inte missar något.
Forshaga
Vi berättar gärna om Klarälven, bjuder på fiskehistorier och berättelser om vår flottningsepok. Vi erbjuder en aktiv fritid, inte minst genom vår bilfria led Klarälvsbanan. Närheten ger dig möjligheter. Karlstads puls - naturens lugn, här har du båda miljöerna inom räckhåll.
Grums
Välkommen att upptäcka Grums!
Hagfors
Här finns vackra skogslandskap, fantastiska vyer och ett lugn du inte finner någon annanstans. Den naturliga skönheten består året runt och här finns ett stort utbud av aktiviteter som låter dig ta del av naturen på ett fantastiskt sätt.
Hammarö
Hammarö är en ö som ligger i Vänern. Oavsett om du besöker centrumstråket i huvudorten Skoghall eller Skärgårdsmuseet i Hammarö Kulturbygd har du nära till Värmlands skärgård. Här finns utöver ett rikt kulturliv bland annat vackra badplatser och mysiga restauranger att besöka.
Karlskoga
I Karlskoga har du fem minuters promenad från centrum till Möckelns norra badvänliga stränder med grönytor för lek och rekreation.
Karlstad
I Karlstad är vi stolta över vårt utmärkta krog- och kulturutbud. Finfranskt, ursvenskt eller spännande libanesiskt för gommen. Här finns ett av Sveriges sex operahus, konsthall Lars Lerin och alltid något kul evenemang på gång. Välkommen till en rikare upplevelse. Varmt välkommen till Karlstad.
Kil
I Kil finns en mängd vattendrag, sjöar och tjärnar och i vår natur kan du vandra, fiska, plocka bär och svamp. Med lite tur får du chans att se vilda djur som bäver, rådjur, älg och räv.
Kristinehamn
Promenera i den charmiga lilla stadskärnan med anor från 1600-talet eller njut av Vänerns vatten som är Europas största insjöskärgård med tusentals öar, kobbar och skär. Här lockar Skärgårdsturer, långgrunda sandstränder, släta klippor, shopping, mat, nöjen, kulturupplevelser och mycket annat.
Munkfors
Anrika och spännande sevärdheter med en blandning av kultur, natur, tradition, fest och humor. Ransäter och Hembygdsgården med sina muséer och evenemang är väl värda ett besök samt vackra Bruksparken och Klarälvens högsta naturliga vattenfall i Munkfors. Ta gärna en cykeltur på bilfria Klarälvsbanan.
Storfors
Kanot
Slussar, rövarkulor, bruksmiljöer, 65 km vattenled och naturens eget bubbelbad. Det är bara något av det du hittar i Storfors.
Sunne
Sunne ligger vid sundet mellan Övre och Mellanfryken och här finns många måstebesök. För de kulturintresserade finns Selma Lagerlöfs Mårbacka, Rottneros Park och Västanå Teaters Berättarladan. Barnen lockas av Vattenlandet och Ski Sunne. Dessutom finns här ett av Nordens största SPA, Selmal Spa+.
Säffle
Säffle är kommunen som börjar vid Vänerns strand. Trots en hisnande historia, med start i 600-talet är Säffle Sveriges yngsta stad.
Torsby
Unika upplevelser – Skandinaviens enda skidtunnel, timmerflottfärder på Klarälven och vandringar i mystiska Finnskogen.
Årjäng
Ge oss en chans att visa dig vad Årjängs kommun har att erbjuda – du kommer inte att ångra dig. Med våra 1000 sjöar, 300 km vandringsleder i en natur, rik på vilda djur, upplever du vildmarken.