Vandra i Kristinehamn

Välkommen ut i naturen

Ladda picknickkorgen med något gott och kliv ut i naturen för att hitta fågelsång, blå himmel, grönska och en plats att andas på. Motion får du på köpet.  Gå en kvalitetssäkrad Värmlandsled. En Värmlandsled är lätt att följa, har broar, spränger och rastplatser som är välskötta.

I Kristinehamn kan du dels gå på den historiska leden Järnleden som är totalt 30 km. Det är en unik vandringsled som går i järnets spår.

Eller så går du Visnumskilslederna som har Vänerutblick och är tre st vandringsleder: Arskagsleden, Nötöleden och Prästöleden. Lederna är närmare 5,5 km 

I Kristinehamn hittar du många olika naturupplevelser: Vänerskärgården med öar, skogssjöar med bäckar, myrlandskap, djupa skogar, jordbruksbygd, hagmarker, ekar och lövträd. 

“Lyckans fjäril sätter sig på den som har tid att vänta”

- okänd

Visst är det skönt att efter en härlig vandring kunna unna sig lite extra. I Kristinehamn har du flera val: rofylld och historisk 1700-tals miljö med White Guide restaurang, exklusiva hotellrum som finns i en unik miljö i centrum, i enklare gäststuga med en varm pool och härlig skogssjö som närmaste granne eller vid en stuga med dusch och wc vid Varnumsviken med närhet till spaavdelning och båtturer. Härligt att kunna njuta med gott samvete efter en skön vandring.