Sveriges största innanhav

Vänern

Välkommen som du är och ta ett djupt andetag. Njut av allt från kultur till sjönära middagslur. Det är lätt att älska Vänern som ger ett storslaget intryck med dess vilda natur och obrutna horisont. Vänern har cirka 22 000 öar, kobbar och skär. Det blir lättare och lättare att upptäcka Vänern med båt och kajak eller kanot. Välkommen att utforska Vänern från Kristinehamn på flera olika sätt, läs mer här om turbåtar och paddlingstips, kanske vill du hyra din egen segelbåt eller varför inte följa med på trollingcharter? Läs mer under Upptäck Vänern.

Titta på kartbilden Sverige - Vänern dominerar och lockar. Med den kaxiga placeringen, tredje största i Europa och störst i Sverige finns det ingenting som liknar Vänern. Frågorna som kommer till Kristinehamns turistbyrå om att ta sig runt Vänern är många. Alternativen är flera: åka bil, cykla, vandra... Välkommen till Sveriges storslagna sjö och du kommer till Vänerkommunernas sida som inspirerar dig till besök runt Vänern.

“Vänern bildades för ca 10.000 år sedan, vid den senaste istiden.”

Gå på strandpromenad året runt. I Kristinehamn är det lätt att nå Vänern. Tillbringa några timmar på ett café, en restaurang eller en brygga och njut av solen endast några meter från Vänerns strand.