Sveriges största innanhav

Vänern

Välkommen som du är och ta ett djupt andetag. Njut av allt från kultur till sjönära middagslur. Det är lätt att älska Vänern som ger ett storslaget intryck med dess vilda natur och obrutna horisont. Vänern har cirka 22 000 öar, kobbar och skär. Det blir lättare och lättare att upptäcka Vänern med båt. I sommar kan du välja båtvägen med:

Titta på kartbilden Sverige - Vänern dominerar och lockar. Med den kaxiga placeringen, tredje största i Europa och störst i Sverige finns det ingenting som liknar Vänern. Frågorna som kommer till Kristinehamns turistbyrå om att ta sig runt Vänern är många. Alternativen är flera: åka bil, cykla, vandra... Klicka på 22 anledningar att besöka Vänern och du hittar en utskrivbar pdf om några av favoritplatserna runt Vänern. 

“Vänern bildades för ca 10.000 år sedan, vid den senaste istiden.”

Vänern är magisk. Du har chans att uppleva den med turbåt i sommar. Möjligheterna är många bara njuta av turen eller kliva av vid valfri ö. När du klickar på  länken kan du läsa om de olika öarna du kan upptäcka i sommar. Till vänster ser du en bild från Kalvön, välkommen dit i sommar.