Vinterskoj

I dessa tider är det ett större sug än vanligt att komma ut, få frisk luft och röra sig. Ett sätt är att umgås tillsammans. Men vad ska man göra utomhus? Här kommer lite inspiration på aktiviteter utomhus för hela familjen.

BINGO

Markera upp 3x3 rutor, eller mer om ni vill ha ett längre bingospel. Fyll dem med ritade motiv eller ord på det som kan finnas utomhus. När någon i sällskapet hittat det, gör ett kryss och först till en rad får det efterlängtade Bingo. Funkar oxå bra på den lite längre bilresan för att fördriva tiden.

KARAOKE

En i familjen lyssnar på musik i hörlurar och nynnar till låten. De som lyssnar försöker gissa vilken låt som spelas. Ha kul tillsammans och försök ta så många låtar ni kan tillsammans eller bilda lag. 

KOJA

Det är roligt att bygga koja tillsammans. Det stora testet blir att tillsammans njuta av den medhavda Picnicen i kojan. Mums så mysigt.  

HINDERBANA

Oavsett om syftet är att ha kul tillsammans, öva balansen eller få upp pulsen så kommer resultatet säkert bli en kombo av alltihop. Det är mysigt att umgås tillsammans. 

AUDIOGUIDNING

Med appen StorySpot som du kan ladda ner gratis för både iPhone och Anderoid kan du I Kristinehamn lyssna på spännade historia, tips, djur och natur, personliga berättelser och spökhistorier.

BADSTRAND

En badstrand är ett utflyktsmål året runt. Åk till stranden och njut av den vackra platsen. Inspirerande bilder från badplatser i Kristinehamn hittar du här.

FEMKAMP

Kör i lag eller individuellt. Ha roligt tillsammans genom att tävla. 

GISSA BAJSET

Ta med en bok om djur eller använd google. Vad ser du? Vilka djur, vems spår och vems bajs?

MARSCH

Tag ett varsitt ben och knyt ihop dem. Gå sedan ett varv tillsammans. 

PLOCKA SKRÄP

Ta med flera påsar (plast, papper, övrigt). Välkommen ut på jakt och fyll påsarna med skräp.

SÅPBUBBLOR SOM BLIR KONST

När det är riktigt kallt, gärna -10 grader eller mer så börjar såpbubblorna frysa och det bildas vackra mönster i dem. Så här gör du:

Ramonas (från Filipstad) recept:
1 dl diskmedel
1 dl glycerol (kan skippas)
1 tsk socker
2-5 dl vatten (vi hade 3):
Annat recept som vi hittade på nätet:
7,5 dl vatten
2.25 dl diskmedel
0.75 dl sirap
Rör om försiktigt så det inte blir något skum. Låt gärna stå ett par timmar/nån dag. Det bör vara minst -6 grader kallt ut och vara vindstilla. Prova dig fram vilket recept du tycker funkar bäst för att få dem att landa och ej gå sönder. Du kan se lite bilder på hur våra försök gick på vår Facebook-sida den 7/2-21.

KIKARE

Att se på naturen med en kikares perspektiv är spännande. Allt blir annorlundan en parkbänk, ett träd, snön. Släpp kontrollen och bara kika in i den nya verkligheten. 

FOTA

Det är så vackert nu. Ta med kameran eller mobilen och fotografera.

KUBB 

Det är roligt att spela kubb året runt. 

Mpemba-effekten

Kasta kokande vatten i kyla (Mpemba-effekten) och det blir is/snöflingor direkt. Detta görs bäst i -20 grader eller kallare. Får man till det är det riktigt häftigt att se och det kan bli coola bilder. Googla gärna för att se lite hur det kan se ut. Var försiktig med det kokande vattnet!

 

Såpbubbelkonst
Photo credit: Såpbubbelkonst
Såpbubbelkonst
fåglar i vinterskrud
Photo credit: fåglar i vinterskrud
fåglar i vinterskrud
Naturen är som ett foto
Photo credit: Naturen är som ett foto
Naturen är som ett foto
Nej