Vandra en Värmlandsled i Kristinehamn

Visnums-Kils lederna

Det är tre leder: Askagsleden, Nötöleden och Prästöleden. Oavsett vilken led du väljer möts du av grova gamla ekar, lövrika skogar, Vänern, ett lugn, vacker natur, närheten till Vänern, betande djur, havsörnar och sällsynta hackspettar. 

Till stor del går lederna genom marker med betande kor som bevarar naturvärdena. På området finns skyltar med information om betesdjur. Kor gillar inte hundar så tänk på att inte ta med dig hunden in i beteshagarna
På Prästön betar redan korna, på Askagsleden släpps korna ut i mitten på maj och på Nötöleden kommer det längre fram, även där komma betesdjur.  

Vandra en Värmlandsled i Kristinehamn

Visnums-Kils lederna

Arskagsleden, Nötöleden och Prästöleden är kvalitetsmärkta Värmlandsleder och är alla cirka 5,5 km långa. Här har du möjlighet att se flera av skogens vilda djur.
Du har chans att se en havsörn när du vandrar längs Visnums-Kils lederna, Kristinehamn

Naturen

Den stora variationen gör att området passar som livsmiljö för många olika växter och djur. Landskapet i reservatet formades för omkring 10 000 år sedan då inlandsisen smälte undan.
Nötön är en del av Visnums-Kils lederna

Naturreservat

Här hittar du bla information om betesmarken samt vad det är förbjudet att göra samt att Arskagens väg till reservatet är avstängd med bom under perioden 1 oktober – 31 mars.
Nötön är en del av Visnums-Kils lederna

Ta dig hit

Varsågod, här kommer information om hur du tar dit till Visnums-Kils lederna.